Cu opt voturi pentru şi unul împotrivă, judecătorii Curţii Supreme au decis că obligarea cultivatorilor de stafide de a pune deoparte o treime din producţia lor fără a beneficia de o compensaţie garantată constituie o confiscare ilegală a proprietăţii private care încalcă amendamentul al cincilea din Constituţia SUA. 

Decizia Curţii constituie o victorie pentru fermierii Marvin şi Laura Horne care susţin că înregistrează pierderi din cauza unui program din 1940 pe care îl consideră învechit şi ineficient. Cei doi au refuzat să participe la acest program în 2003 şi 2004 când producţia de stafide a depăşit cu mult cererea anticipată dar au fost amendaţi cu 695.000 de dolari. 

Autorizat de o lege din 1937, acest program permite Departamentului american al Agriculturii să ţină sub control preţurile la stafide şi alte produse. În fiecare an o parte din recoltă este pusă în rezervă pentru a menţine stabilitatea preţurilor. Stafidele plasate în rezervă sunt vândute în afara pieţei libere, utilizate pentru programele alimentare destinate şcolilor sau donate guvernelor străine. Fermierii pot fi compensaţi pentru stafidele lor însă numai dacă rămân fonduri la final. 

În motivaţia Curţii Supreme, judecătorul şef John Roberts a subliniat că Guvernul trebuie să plătească o 'compensaţie corectă' atunci când preia bunuri aflate în proprietatea privată tot aşa cum plăteşte atunci când preia un teren. 

Statul California este responsabil pentru aproximativ 99% din producţia de stafide a SUA şi aproximativ 40% din recolta mondială. În ultimii ani preţurile la stafide au fost relativ stabile astfel că USDA nu a mai ordonat fermierilor să pună o parte din recoltă în rezervă din 2010. Doar o mică parte din alte produse agricole sunt reglementate în mod similar. 

AGERPRES