Critici dure la adresa lui Klaus Iohannis! Președintele, acuzat de nepăsare. Nici Florin Cîțu nu a scăpat de critici

El spune că nu AUR a organizat protestele recente din toată țara, dar că îi susține pe cei care ies în stradă și au grijă ca drepturile lor să fie respectate. Claudiu Târziu a precizat că AUR este alături de protestatari pentru a se asigura că lucrurile rămân pașnice.

“Nu am organizat noi protestele, dar îi susţinem, nu suntem noi organizatorii, dar veghem ca drepturile lor să fie respectate şi ei să aibă dreptul la protest. Nu suntem noi organizatorii, dar suntem acolo pentru a ne asigura că lucrurile rămân paşnice prin prezenţa noastră ca demnitari acolo. Avem acest drept (…)”, spune acesta.

Klaus Ioahnnis și Florin Cîțu, acuzați de nepăsare

Senatorul a scos în evidență faptul că protestele organizate de USR erau aplaudate în timp ce protestele AUR nu, explicând că acestea nu se suprapun cu planurile guvernanților. Claudiu Târziu a precizat că aceste planuri îi depășesc până și pe Florin Cîțu și Klaus Iohannis, pe care îi acuză că nu sunt de capul lor.

”Când USR-ul ieşea în stradă era bine, erau aplaudaţi, îmbrăţişaţi, adulaţi (…). Astăzi, când noi ieşim în stradă, suntem înjuraţi, De ce, ce s-a schimbat? Nimic. Acum nu convine protestul, nu se suprapune pe nişte planuri care îi depăşesc chiar şi pe Cîţu şi pe Iohannis, care nu sunt de capul lor.”, mai spune Târziu.

”Facem ce este în dreptul nostru să facem”

Senatorul și copreședintele AUR a mai spus că partidul nu este de acord să fie tras la răspundere de influenceri sau să fie pus în situația de a-și explica gestul.

”Noi nu suntem de acord să fim puşi nici la stâlpul infamiei, nici să fim traşi la răspundere de tot felul de influenceri pe internet, nici să fim puşi în situaţia de a ne explica gestul. Pur şi simplu noi facem ce este în dreptul nostru să facem. Ăsta este statutul nostru pe care îl respectăm, de parlamentari”, a precizat Târziu, la o conferinţă de presă.

Sursa foto: InquamPhotos / Octav Ganea