Noi probleme pentru fostul preot Cristian Pomohaci! El va ajunge în faţa judecătorilor, care vor trebui să decidă dacă îi dau dreptate acestuia sau poliţiştilor care vor să-l lase pieton.

Cristian Pomohaci merge la tribunal în luna septembrie

Procesul va avea loc, luna viitoare, la Tribunalul Bistrița Năsăud. Pomohaci este citat acolo în dosarul în care Inspectoratul Județean de Poliție încearcă să-i ridice permisul de conducere, pe o perioadă de 90 de zile.

În 2020, fostul preot a fost amendat de către oamenii legii şi a rămas cu permisul de conducere suspendat, însă Pomohaci a contestat sancţiunea contravenţională şi a câştigat, relatează SpyNews.

Totuşi, Inspectoratul Județean de Poliție consideră că fostul preot reprezintă un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, astfel că au atacat hotărârea respectivă, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 9 septembrie, la Tribunalul Bistrița Năsăud.

Hotărârea magistraţilor, care este acum contestată de către oamenii legii

Admite plângerea contravenţională formulată de petentul P.C.D., în contradictoriu cu intimatul I.P.J. BN. Anulează procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria PBNX, nr. 0193408, încheiat la data de 17.06.2020.

Înlătură sancţiunile aplicate prin procesul-verbal anulat, respectiv sancţiunea principală a amenzii contravenţionale în cuantum de 1.305 lei şi sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Bistrița.

Cristian Pomohaci, obişnuit deja cu procesele împotriva deciziilor luate de poliţişti

Nu este pentru prima oară când Cristian Pomohaci ajunge în tribunal pentru a se judeca cu poliţiştii. El a mai făcut-o şi cu Poliţia Rutieră din Dâmboviţa, iar magistraţii de la Tribunalul Dâmboviţa i-au dat dreptate:

“Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată, în sensul că admite plângerea contravenţională şi anulează procesul verbal de contravenţie.”

Fostul preot a avut ceva de împărţit şi cu poliţiştii din judeţul Tulcea, însă de această dată nu a mai avut câştig de cauză:

“Respinge, ca nefondată, plângerea contravenţională formulată de petentul POMOHACI CRISTIAN DORIN în contradictoriu cu intimatul IPJ TULCEA-SERVICIUL RUTIER. Menţine procesul-verbal de constatare a contravenţiei seria PTLX, nr.046137, încheiat la data de 31.05.2017 de IPJ Tulcea-Serviciul Rutier, ca fiind legal şi temeinic.”

Sursa foto: Facebook, Cristian Pomohaci