Cutremur total în Italia. Mafia a primit cea mai dură lovitură din ultima perioadă. Poliţia italiană a arestat o femeie, despre care procurorii spun că ar fi Maria Licciardi. Mai exact, este vorba de liderul grupării mafiote Camorra din Napoli, relatează DPA şi La Reppublica.

Presupusa șefă a clanului mafiot a fost arestată pe aeroportul Ciampino din Roma. Ea avea în plan să se îmbarce la bordul unui avion cu destinația Spania. Presupusul lider al clanului mafiot dorea să-și viziteze fiica, au informat duminică mass-media italiene.

Maria Licciardi este suspectată de asociere cu mafia şi extorcări. De altfel, ministrul de interne, Luciana Lamorgese, i-a felicitat pe poliţişti pentru arestarea ei.

Femeia, cunoscută ca „a piccerella” în dialectul local („cea mică” ) ar fi condus influentul clan Camorra din Napoli, unde mafia se concentrează pe traficul cu droguri. Unul dintre fraţii săi trebuia să preia conducerea grupului din zonă în anii 1980, dar el a decedat în închisoare, spune scriitorul şi jurnalistul Roberto Saviano, expert în mafia italiană, conform ziarului Corriere della Sera.

Cine era liderul grupării mafiote Camorra din Napoli

Maria Licciardi este astăzi la o vârstă la care mulți ar fi stat departe de lumea dezlănțuită și și-ar fi căutat liniștea. Presupusa șefă a influentul clan Camorra are 70 de ani. Ea ar fi preluat rolul de cap al mafiei din Napoli împreună cu alţi doi fraţi ai săi, susţine Saviano, potrivit căruia cei trei erau cunoscuţi pentru măsurile de precauţie şi cruzimea lor.

Potrivit presei italiene, Licciardi este suspectată de mai multe infracţiuni, inclusiv crimă, extorcare şi fraudă. Ea a fost deja condamnată. În 2009 a ieşit din închisoare după ispăşirea unei sentinţe de opt ani privare de libertate.

Sindicatul criminal Camorra este considerat mai brutal chiar decât grupările ‘Ndrangheta din Calabria şi Cosa Nostra, potrivit dpa. Acum, poliția poate răsufla ușurată, pentru moment, mai ales ca urmare a reușitei acțiunii de pe aeroportul din Roma.

Sursă foto: Dreamstime