Banii vor fi folosiți pentru a refinanța un credit existent de 417,7 milioane de dolari ajuns la scadență și pentru continuarea facilității existente standby în valoare de 100 de milioane de dolari de la aceași bancă.

De asemenea, African Minerals a anunțat încheierea cu succes a emisiunii de bonduri convertibile în valoare de 350 de milioane de dolari, cu scadență în 2017. Suma va fi folosită la dezvoltarea primei faze a proiectului Tonkolili astfel încât capacitatea de producție să crească la 20 de milioane de tone de fier pe an de la 15 milioane de tone.

Bondurile emise de African Minerals au dobândă de 8,5% plătibilă de două ori pe an și vor fi convertibile în acțiuni ordinare ale companiei plătite integral. Prețul de conversie a fost stanbilit la 10,98 de dolari, echivalentul a 7 lire sterline la cursul liră-usd valabil în 30 ian 2012. Termenul de încheiere este prevăzut în jur de 10 februarie 2012.
Potrivit ultimei ediții a Capital Top 300, Frank Timiș este cel mai bogat român cu o avere estimată la 1,6-1,65 miliarde de euro. African Minerals este cel mai important activ al său. În 2011, compania a fost în atenția presei prin achiziția de către Shandong Iron & Steel Group a 25% din proiectul de exploatare a minereului de fier din Siera Leone, pentru care a plătit 1,5 miliarde de dolari, bani ce vor fi utilizați în faza a doua a proiectului.