În ultima zi, în Marea Britanie s-au înregistrat 1.035 de decese cauzate de Covid-19 şi 59.937 de noi cazuri de infectare. Totalul cazurilor de infectare a ajuns la 3.017.409, iar cel al deceselor este 80.645.

Record de decese în Marea Britanie, vineri

Marea Britanie a înregistrat vineri recordul de decese de la începutul pandemiei, respectiv 1.325 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, şi încă 68.053 de cazuri de infectare, relatează Reuters.

Astăzi, Regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort Philip au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham.

”Regina şi Ducele de Edinburgh au primit astăzi vaccinurile anti-COVID-19”, indică o declaraţie a Palatului Buckingham.

Regina Elisabeta are 94 de ani, iar soţul său 99 de ani.

O sursă apropiată familiei regale a menţionat că vaccinurile au fost administrate de către un medic de familie la reşedinţa regală de la Castelul Windsor.

Cuplul regal britanic se alătură astfel celor 1,5 milioane de persoane din Regatul Unit care au primit până în prezent prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Marea Britanie a intrat în carantină

Pentru a combate răspândirea noii tulpini coronavirusului, premierul a anunțat revenirea la lockdown.

″Această nouă închidere, la fel de strictă ca cea pusă în aplicare în primăvară, prevede închiderea şcolilor şi trebuie să dureze dacă permit condiţiile, până la jumătatea lunii februarie″, a anunţat Boris Johnson, potrivit AFP.

„În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt supuse mai multor presiuni din partea COVID decât în ​​orice moment de la începutul pandemiei”, a transmis acesta.

Oamenii îşi vor părăsi locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, exerciţii fizice, motive medicale, în caz de abuzuri domestice şi deplasare la locul de muncă dacă nu pot lucra de la domiciliu.

De asemenea, toate magazinele neesențiale și serviciile de îngrijire personală vor fi închise, iar restaurantele pot vinde mancare doar în regim “take away”.