Un alt scandal a izbucnit în Guvern. Dat afară de către premierul Florin Cîţu, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu porneşte un nou scandal.

Vlad Voiculescu, în conflict cu Ministerul Apărării

Vlad Voiculescu a intrat în conflict cu cei de la Ministerul Apărării Naţionale. Ex ministrul Sănătăţii a dezvăluit faptul că s-a raportat greşit numărul deceselor de coronavirus. A dat exemple Spitalul Colentina şi Spitalul ROL 2 din curtea Institutului Ana Aslan.

În replica, Ministerul Apărării a transmis că toate decesele au fost centralizate şi raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, iar din 10 ianuarie, când unitatea a primit acces în Corona Forms, s-au raportat 82 de decese.

În replică, Ministerul Apărării a transmis că formaţiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcţionează ca spital COVID din luna aprilie 2020.

MApN, răspuns dur pentru Vlad Voiculescu

”Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaţionalizată de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate şi raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicaţia Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formaţiunea medicală atât în Corona Forms, cât şi în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autorităţile care au acces în aceste baze de date, conform competenţelor legale”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Sursa foto INQUAM / George Calin