Este cel de-al șaptelea trimestru consecutiv în care Lenovo DCG înregistrează o creștere a prezenței pe o piață estimată la 54 milioane USD în 2018, tendință susținută de investițiile în creșterea echipei locale și consolidarea rețelei de peste 250 de parteneri și distribuitori.Portofoliul Lenovo DCG în România include servere, software și soluții de sisteme hiperconvergentecare ajută companiile să obțină mai rapid informațiile necesare, să simplifice managementul sistemelor IT, să diminueze costul total de proprietate (Total Cost of Ownership – TCO) și să maximizeze timpul de funcționare. 

„Lenovo se diferențiază pe piața centrelor de date prin soluții axate pe nevoile clienților în procesul de Transformare Inteligentă. Suntem pregătiți să ne menținem ritmul de creștere cu investiții în dezvoltarea echipei locale, parteneriate cu cei mai buni producători din industrie și un portofoliu complex de dispozitive, software și soluții de convergență, unic pe piața din România”, a declarat Mădălin Florescu, Sales Leader Lenovo DCG România.

În 2016, compania a inagurat Lenovo Lab, un centru de cercetare și dezvoltarecare numără peste 100 de ingineri specializați și creează soluții comercializate global. În 2019, divizia își propune să își dubleze echipa și să devină cel mai important hub de dezvoltare pentru Lenovo DCG în Europa. 

Infrastructură hiperconvergentă pentru simplificarea și eficientizarea managementului de date

În 2018, Strauss România, subsidiara Strauss Coffee, unul dintre cei mai mari producători de cafea din lume, a ales tehnologia Lenovo ThinkAgile VX pentru a eficientiza procesul de management de date. Prezentă în România de 25 de ani, compania administrează cea mai mare rețea de automate de cafea din HoReCa, care include 7.000 de automate și 14.000 de aparate de cafea inteligente. Echipa de IT Strauss România avea nevoie de o soluție prin care să asigure managementul infrastructurii și pe care să o poată scala pe viitor cu resurse reduse. 

„Lenovo ne oferă soluții complete. Serverele, soluțiile de stocare și networking, PC-urile și laptopurile vin de la Lenovo. Am ales o infrastructură hiperconvergentă Lenovo pentru că ne doream o soluție care să fie setată rapid, gestionată ușor și eficientă din punctul de vedere al costurilor”, a declarat Aurelian Meșter, IT Manager Strauss România. „Până acum, am fost foarte impresionați de soluția ThinkAgile VX. În timpul testelor, am reușit să finalizăm un proces-pilot de migrare fără pierderi de date și cu un downtime de sub o secundă, astfel că operațiunile nu au suferit nicio întrerupere.”

Cu ajutorul soluției hiperconvergente Lenovo ThinkAgile VX, Strauss România a obținut o reducere a consumului de energie cu 50% în centrul de date on-premise, precum și reducerea costurilor de răcire și monitorizare, astfel că a înregistrat o scădere cu 50% a costului de proprietate total. Mai multe detalii sunt disponibile în studiul de caz anexat acestui comunicat.Lenovo are 125 de angajaţi în ţara noastră, iar până la finele anului viitor numărul acestora va trece de 250.