Potrivit Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență restaurantele vor fi închise în interior. Mai mult decât atât, se vor închide și teatrele și cinematografele. Restaurantele din hoteluri rămân deschise doar pentru clienți.

Bucureștenii sunt obligați să poarte masca de protecție în jurul școlilor, pe o distanță de 100 de metri.

Municipiului București pentru Situații de Urgență nu a luat nicio măsură cu privire la sălile de jocuri de noroc din Capitală.

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat că restricțiile introduse vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie. Acestea vor fi reevaluate după 7 zile și în funcție de evoluția pandemiei se vor putea relaxa sau, din contră, se vor impune noi restricții.

Mai mult decât atât, acesta a explicat că se va renunțala restricții doar când rata de incidență scade sub 1,5 pentru Capitală.

Recomandările DSP București

  • Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.
  • Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.
  • Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.
  • Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.
  • Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.