Potrivit ultimelor informații, „Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență  a amânat ședința care urma să aibe loc în această dimineață. Acest lucru se întâmplă în contextul în care DSP continuă să poarte dicsuții în legătură o serie de propuneri.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar fi trebuit să fie astăzi, la 11. În urmă cu puțin timp, însă, am vorbit cu prefectul Capitalei care transmite că acesta o să aibă loc mâine dimineață. Se pare că propunerile de la Direcția de Sănătate Publică încă sunt discutate.

Ieri au fost câteva propuneri către acest Comitet, însă încă se mai discută”, a transmis un corespondent Digi24.

Totodată, potrivit sursei citate, până în prezent au fost luate în calcul închiderea restaurantelor în interior și a cafenelelor. De asemenea, sărbătorile religioase vor fi și ele interzise, iar controalele vor fi amplificate în locurile unde există aglomerație.

„Propunerile inițiale pe care le știm până acum sunt că DSP solicită interzicerea organizării evenimentelor private în saloanele de evenimente, iar cele din exterior ar trebui să aibă maxim 50 de persoane. DSP a propus și interzicerea servirii în interiorul restaurantelor și cafenelelor.

O altă propunere se referă la interzicerea procesiunilor religioase, dar și la intensificarea controalelor în transportul în comun, piețe și târguri”, a mai menționat sursa citată.

Același lucru a fost confirmat și de Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Aceasta a declarat pentru Agerpres că instituția se întruneşte, marţi, în şedinţă, pentru a discuta despre măsuri în aplicarea hotărârii de luni a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgență.

Ea a mai precizat că şedinţa va avea loc, începând cu ora 17.30, la sediul Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti.

Arafat, apel către Comitetele Municipale.

Luni, șeful DSU a anunțat noi restricții în mai multe zone din țară și totodată a făcut un apel la comitetele Județene Municipale, inclusiv ale Municipiului București.

”În primul rând toate comitetele Județene Municipale, inclusiv ale Municipiului București urmează să se întrunească în regim de urgență să analizeze situația epidemiologică din toate localitățile și să ia toate măsurile prevăzute prin hotărârile de Guvern în contextul unei incidențe de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Purtarea măștii de protecție în spațiile închise, dar și deschise unde există aglomerație. Interzicerea evenimentelor precum nunți, botezuri în zone în care incidența cazurilor este de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Sistarea sau închiderea restaurantelor în interior în zonele care depășesc 1,5 la mia de locuitori”, a spus Arafat.

În același timp, șeful DSU a făcut un apel către Comitetele Județene.

”Solicităm la toate Comitetele Județene și Municipiul București să implementeze măsuri acolo unde regula o impune”, a adăugat Arafat.