Demersurile pentru începerea vânătorii mistreţilor din Deltă au început în luna august, însă nu a putut fi puse în practică din cauza unor probleme de ordin birocratic. Demersurile pentru începerea acţiunilor de extracţie a mistreţilor din Deltă au început în luna august, însă nu a putut fi puse în practică din cauza unor probleme de ordin birocratic, lipsa unui ofertant la licitaţia organizată pentru efectuarea serviciului de recoltare şi existenţa unor neclarităţi în legislaţia în vigoare care nu permite derularea acţiunilor de vânătoare în rezervaţie, conform digi24.ro.

„Suntem la ultima autorizaţie, cea de mediu, pe care deocamdată nu ne-am lămurit cine o dă, Ministerul Mediului sau Ministerul Apelor şi Pădurilor. Ministerul Mediului ne-a explicat cu argument că nu dau o asemenea autorizaţie, fiindcă este vorba de vânătoare, iar acum aşteptăm un răspuns de la Ministerul Apelor şi Pădurilor”, a declarat pentru AGERPRES guvernatorul rezervaţiei, Mălin Muşetescu. Întârzierea începerii acţiunilor de extracţie a mistreţilor şi şacalilor din Delta Dunării a fost însă apreciată de reprezentanţii Comisiei Europene care săptămâna trecută au fost într-o misiune de audit în judeţul Tulcea.

Primele focare de PPA au apărut în judeţul Tulcea la începutul lunii iunie a acestui an, în localităţile situate pe braţul Chilia al Dunării, care constituie frontieră între România şi Ucraina. Virusul a fost confirmat în peste 500 de gospodării din circa 75 de localităţi, iar pentru eliminarea pericolului răspândirii acestuia medicii veterinari au decis sacrificarea preventivă a suinelor din circa 50 de localităţi, astfel că circa 50% din suinele aflate anul trecut în gospodăriile populaţiei au fost ucise anul acesta. digi24.ro