Claudiu Târziu cere demisia Guvernului: Un asemenea eșec de proporții este inacceptabil

El spune că respingerea acestui Plan, pentru a treia oară, pune în pericol imaginea României în Uniunea Europeană. Având în vedere că Guvernul este singurul responsabil pentru PNRR, Claudiu Târziu spune că este necesară demisia de urgență a acestuia.

Claudiu Târziu spune că ministrul Cristian Ghinea trebuie să își dea demisia înainte ca Guvernul să plece de la Palatul Victoria.

„Un asemenea eșec de proporții este inacceptabil. Îi cer președintelui Klaus Iohannis să își asume partea sa de vină pentru ceea ce pare a fi cea mai mare ratare a Guvernului său. Îmi pot pune întrebarea dacă nu cumva PNRR a fost deliberat transmis la Bruxelles în această formă jalnică, plin de erori flagrante, anume gândite pentru a nu servi României și chiar a trăda interesul național”, m-ai spune Claudiu Târziu.

Ce spune Ciolacu

Joi seara, liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la Antena 3. El este de părere că PNRR-ul României a fost ”pulverizat” de Comisia Europeană.

„Pur şi simplu, Comisia a pulverizat PNRR. Am spus de la început că banii au destinaţie către firmele de consultanţă politică ale lor. Am adus documente cu cine a creat acest PNRR, sunt companii străine.

Cred că le-a sărit pixul din mână la Comisie când au citit aceste gogomănii! Unde e România educată a lui Iohannis? E făcută praf, o ruşine”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Președintele PSD a mai spus că ceea ce s-a întâmplat cu Planul Național de Redresare și Reziliență este un conflict de interese deoarece anumite companii au făcut documentele pentru a primi direct banii din PNRR.

Acesta mai spune că dacă acest lucru se întâmpla în timp ce PSD-ul era la putere, nimeni nu mai rămânea în guvern.

”E infracţiune, e conflict de interese. Anumite companii au făcut documente ca să beneficieze direct de aceşti bani, cine a mai auzit de asta? Cine din PSD mai rămânea în minister după asta? Era luat cu duba pe Ştirbei Vodă”, mai spune el.