Fumul degajat la staţia de metrou Victoria provine de la cabluri electrice care ard mocnit, iar până în acest moment au intervenit la faţa locului şase autospeciale de stingere, patru echipaje SMURD şi Detaşamentul special de salvatori, a precizat, marţi, pentru AGERPRES Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti.

"Este fum la staţia de metrou Victoria, pe tunel către Aviatorilor. Până acum, am găsit un singur focar la aproximativ 200 de metri de staţia Victoria, la izolaţia unor cabluri electrice", a afirmat Adrian Marin.

Potrivit acestuia, au intervenit şase autospeciale de stingere, patru echipaje SMURD şi Detaşamentul special de salvatori.

"Nu se vede flacără, doar arde mocnit la nivelul acestor cabluri. S-a intervenit până în acest moment, se intervine în continuare, căutăm şi alte focare", a mai spus Adrian Marin care a precizat că nu este nicio garnitură de metrou între cele două staţii.

Circulaţia trenurilor de metrou între Piaţa Victoriei şi Aviatorilor este întreruptă, deoarece s-a sesizat o degajare de fum în tunel, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Metrorex, Evelyne Croitoru.

"Circulaţia metroului este întreruptă pe linia Piaţa Victoriei – Aviatorilor, întrucât a fost sesizată degajare de fum în tunel. Salvatorii metroului se află în tunel pentru a determina cauza degajării de fum şi pentru a remedia situaţia", a precizat Evelyne Croitoru.

Potrivit acesteia, circulaţia este întreruptă pe linia respectivă de la ora 9,50. AGERPRES

 

Potrivit unui comunicat Metrorex, în tunelul de metrou dintre staţiile Piaţa Victoriei 1 şi Aviatorilor, s-a produs o defecţiune la un izolator de la şina a treia. Izolatorul a ars, producând o degajare importantă de fum la 150 m de staţia Piaţa Victoriei 1. "În acest moment, se lucrează la schimbarea izolatorului defect. Au fost imediat luate măsuri de scoatere de sub tensiune în zonă. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din staţie. S-au luat măsuri de închidere imediată a staţiilor Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2. Până la rezolvarea problemei menţionate, trenurile circulă în sistem pendulă între staţiile Aviatorilor şi Pipera; între staţiile Berceni şi Piaţa Romană, trenurile circulă pe ambele fire. Momentan, pe Magistrala 1 de metrou trenurile nu opresc în staţia de metrou Piaţa Victoriei 2. În scurt timp, se va deschide staţia de metrou Piaţa Victoriei 2", conform oficialilor Metrorex.