Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a luat cuvântul de la tribuna Parlamentului şi a atacat dur Guvernul PNL, pe şeful acestuia, Ludovic Orban, dar şi pe unii dintre miniştrii, în special pe Florin Cîţu, care a băgat România cu un picioar în groapă, spune liderul social democrat.

Iată câteva dintre cele mai importante declaraţii ale preşedintelui PSD:

“Dacă până ieri, înainte de şedinţa de Guvern, eram îngrijorat ca oricare român de ceea ce se întâmplă, dupa şedinta de ieri şi după discursul dumneavoastră, domnule Orban, eu chiar sunt revoltat! Eu mă mir că un om cu o asemenea structura antidemocratică, un om care nu poate digera democraţia, a putut sa ajunga prim-ministrul României.

În loc să guvernaţi România, de 3 luni staţi şi visaţi cum să vă păstraţi scaunul dumneavoastră. Visaţi, iar Romania zace neguvernată şi aruncată la marginea democraţiei.

Nimeni nu şi-a permis până acum această încălcare a statului de drept în România până la dumneavoastră. O ţară nu poate fi condusă doar cu împrumuturi uriaşe. O ţară nu poate fi condusă împotriva cetăţenilor săi, cărora le răpiţi până şi accesul la sănătate şi le spuneţi sec: Cine are bani trăieşte, cine n-are moare!

Domnule Orban, nu mai sunteti capabil să vă controlaţi propriul Guvern!

Aţi primit un mandat ca să vă ocupaţi de problemele oamenilor, însă agenda PNL înseamnă abuz de putere, călcarea în picioare a democraţiei, încetinirea economiei, austeritate în viaţa românilor. Nimic pentru oameni, nimic pentru nevoile lor imediate: drumuri nu, sănătate nu, salarii nu, alocaţii şi pensii nu. Guvernul a adus doar haos şi instabilitate. De asta trebuie să plecaţi, domnule Orban!

În fiecare zi daţi dovada că nu mai sunteti capabil să vă controlaţi propriul Guvern. Eu vă rog, în puţinele momentele care v-au rămas, să vă treziţi! Înţeleg că aveţi colegi care vă spun “pompierul atomic”! Probabil aţi preluat extinctorul de la preşedintele Klaus Iohannis. Este o competiţie deja care să stingă mai repede focurile pe care miniştrii dumneavoastră le aprind în fiecare zi.

Guvernul PNL a chemat din nou FMI-ul în ţară

Ca să reparaţi tot acest şir de greşeli, aţi făcut ceva ce nu mai credeam posibil în România anului 2020: aţi chemat din nou FMI-ul în ţară! Ce semnal este pentru această ţară, domnule Orban?

Am aflat cu toţii o stire: cu Guvernul PNL chiar există riscul să ne culcăm sănătoşi şi să ne trezim, doamne fereşte, morţi! La 40 miliarde imprumutate în doar 3 luni, avem toate motivele să ne gândim la acest risc, să ne culcăm sănătoşi şi să ne trezim în groapă, în faliment.

Domnule Cîţu, unde sunt banii? Nu mai fugiţi de Parlament! Spuneţi oamenilor de ce îi îndatoraţi pe trei generaţii! Spuneţi-ne unde sunt banii? Domnule Cîţu, până la urmă ne spuneţi şi nouă realitatea paralelă în care se pare că trăiţi dumneavoastră: spionii roşii s-au întâlnit cu Al Capone?

Domnule Cîţu, sunteti conştient de faptul că sunteţi membru CSAT şi declaraţiile dumneavoastră au consecinţe deosebit de grave?

Violeta Alexandru a avut o problemă foarte importantă de rezolvat la Ministerul Muncii, trebuia să concedieze liftiera! Apropo, ministrul se ocupa de decoraţiuni interioare? Scoate geamurile de la ghişee şi face curat în arhive? Trebuia sa recalculaţi pensiilor romanilor, nu să vă ocupaţi de decoraţiuni interioare. Singura realizare a fost să daţi afara o femeie doar pentru că nu vă place faţa ei?

Vă asigur că vom repara acest abuz democratic asupra Parlamentului şi al statului de drept. Domnule Orban, nici nu ştiţi cât de mic începeţi să fiţi!”