După o şedinţă cu conducerea Ministerului Sănătăţii, premierul Ludovic Orban a anunțat cine stabilește ordinea de priorități privind vaccinarea anti-COVID. Potrivit premierului, ordinea urmează să fie anunțată de preşedintele Klaus Iohannis şi va fi parte dintr-o strategie de imunizare, urmând să se stabilească şi o echipă de implementare a acesteia.

Totodată, șeful executivului a mai suliniat faptul că Guvernul urmează să ia toate măsurile necesare care au fost discutate.

„Priorităţile la vaccinare, în funcţie de cantităţile care ne vor fi livrate, sunt cele care au fost anunţate de preşedintele României. După reuniunea de astăzi, preşedintele României va comunica public toate temele dezbătute şi cred că este cel mai autorizat să comunice rezultatele discuţiilor pe care le-am avut.

Guvernul va lua toate măsurile

Sigur, în urma analizei şi a decizie luate, Guvernul va lua toate măsurile care au fost discutate la reuniunea organizată de preşedintele României. (…) Cheia de interpretare nu e că au funcţionarii prioritate (la vaccinare – n.r.), ordinea de priorităţi este anunţată de preşedinte, ea va fi parte dintr-o strategie de vaccinare”, a precizat Orban, la finalul unei întâlniri cu conducerea Ministerului Sănătăţii.

În același timp, premierul a fost întrebat despre informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar exista o adresă oficială din care ar reieşi că funcţionarii guvernamentali ar urma să aibă prioritate la vaccinarea anti-COVID.

Declarațiile premierului Orban survin după ce preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi o nouă şedinţă cu membri ai Guvernului şi specialişti pentru evaluarea şi prezentarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19. Şeful statului va susţine, la ora 18,00, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.