Cine îi va lua locul lui Ludovic Orban în fruntea Camerei Deputaților? Fostul președinte PNL și-a anunțat demisia (SURSE)

Surse liberale au declarat pentru știripesurse.ro că funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților va fi preluată de Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților.

Ludovic Orban și-a anunțat demisia

După ce a aflat că a primit un număr de 1.898 de voturi din partea colegilor liberali, fostul premier al României, Ludovic Orban, a susținut un discurs în care le-a mulțumit celor care l-au votat.

Acesta a subliniat că va lupta în continuare pentru valurile liberale, însă a precizat că își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Ludovic Orban a mai spus că demisia va fi luni pe masa noului lider al Partidului Național Liberal.

Nu mai există niciun parteneriat între Orban și Iohannis

Pe de altă parte, fostul premier a avut un mesaj și cu privire la relația pe care o va avea de acum încolo cu președintele Klaus Iohannis. Acesta a spus că parteneriatul pe care l-au avut până acum se încheie.

La ieșirea din clădirea în care a fost organizat Congresul PNL, Ludovic Orban nu a dorit să dea prea multe declarații jurnaliștilor.

Ludovic Orban, mesaj ferm la Congres: Klaus Iohannis a câștigat susținut de PNL

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la Romexpo, în cadrul Congresului, că liderii nu sunt nimic fără cei din jurul lor. Totodată, el a mai subliniat faptul că liberalii au reușit să învingă ciuma roșie după ani de luptă.

Ludovic Orban susține că liberalii au luptat cu un PSD agresiv care a încercat să distrugă atât justiția cât și economia țării, încercânda stfel să dminueze atribuțiile președintelui Klaus Iohannis.

„In conditii grele cu un PSD care a capturat aproape integral toate pozitiile statului, cu o majoritate parlamentara apasatoare, cu un PSD agresiv care a incercat sa faca praf justitia, economia, a incercat sa diminueze atributiile Presedintelui, PNL a dus o lupta zi de zi impotriva PSD si a reusit sa infranga aceasta ciuma rosie, a reusit sa scoata PSD de la guvernare si sa indrepte Romania in directia buna”, a spus Orban.

Florin Cîțu a câștigat alegerile interne

Sâmbătă, 25 septembrie, a avut loc Congresul PNL, în cadrul căruia a fost votat noul președinte al Partidului Național Liberal. Pentru această funcție s-au ”luptat” premierul Florin Cîțu și șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban. După o primă numărare a voturilor cel care va ocupa funcția de președinte al partidului este Florin Cîțu. Acesta a primit 2.878 de voturi, în timp ce Orban a primit 1.898.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea