Island GmbH intermediaza numai vanzari, cumparari si inchirieri de insule, de orice fel: izolate si salbatice, doar cu o cabana din lemn, precum in aventurile lui Robinson Crusoe sau dimpotriva, luxoase, cu bungalouri pentru toti prietenii si cu ponton unde acosteaza vase de croaziera. Preturile difera de la caz la caz, in functie de marimea insulei, amplasament si dotari. Poate fi o insula cat o coaja de nuca, numai de 4.000 mp, cat curtea unei vile din Baneasa, sau o insula cat un oras. Locatiile sunt diverse si pot fi cumparate insule in Marea Mediterana, in apropierea Italiei sau a Frantei sau insule in Caraibe, Oceanul Pacific sau in apropierea Australiei, Noii Zeelande sau Americii.
Cele mai ieftine insule costa cat un apartament de trei camere in cartierul Drumul Taberei din Bucuresti. 25.600 euro costa Horse Lake Island, o insula rece care se afla in Atlantic in apropierea Canadei, la 100 km de Halifax si nu are nimic construit pe ea, doar pamant gol-golut.
In concluzie, exista insule pentru toate buzunarele, de la insulite salbatice cu pretul unui apartament de bloc, pana la insule luxoase, la preturi cat bugetul unui minister roman.
Una din cele mai scumpe insule de vanzare este James Island, care costa 49,9 mil.USD si se gaseste in Pacific, langa Vancouver, are sase case de vacanta bine echipate si cu vedere la ocean, o pista pentru avioane particulare sau elicoptere, un doc pentru iahturi.
Cele mai bine cotate sunt tot insulele din Caraibe, cele mai cunoscute si la noi ca destinatie exotica de vacanta. In aceasta zona se afla Musha Cay Resort, insula care costa nici mai mult nici mai putin decat 56,5 milioane de dolari, pret in care sunt incluse cinci vile cu o capacitate de 25 locuri de cazare, cu plaja privata, cu complex de petrecere a timpului liber cu bar si restaurant, piscina, teren de tenis si sala de masaj. Exista insa, in aceeasi zona luxurianta, si insule exotice mai ieftine, care costa circa un milion de euro.
Agentia germana are in oferta sute de insule
In arhipelagul Bahamas, pe insula Bird Cay, in zona Insulelor Berry, exista si sistem sofisticat de comunicare, pentru oamenii de afaceri care fug de poluarea oraselor, dar vor sa fie in contact permanent cu partenerii de afaceri. si chiar daca nu ai avion propriu, din Nassau International Airport se organizeaza zboruri charter la comanda. Pretul insulei, cu tot cu vile si facilitatile aferente, este de zece milioane de euro.
La inchiriere, proprietarii cer intre cateva mii de dolari pe saptamana si 50 de mii de dolari, in functie de renumele insulei, peisaj si facilitati de cazare.
Procedura de cumparare nu este prea complicata. Firma germana, care are doua mari filiale in lume, in cel mai mare port german Hamburg si in Halifax, Canada, organizeaza vizionari si se lauda ca face aceasta munca de aproape 30 de ani.
Pe site-ul www.vladi.de se gasesc sute de oferte de insule. Atentie maxima insa la formulare si la conditiile de vanzare-cumparare, pentru ca si aceste afaceri sunt de fapt tot niste tranzactii imobiliare, unde trebuie bine verificate actele de proprietate.