Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma și a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilărit în Franța, potrivit stirileprotv.ro.

Din anul 1939, după izbucnirea războiului, și-a urmat familia în Spania și în SUA, unde a urmat o școală de artă, la New York. În paralel, pentru a-și putea câștiga existenta, a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy's.

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. A fost, împreuna cu regimentul ei, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg și Germania, până la sfârșitul ostilităților. A primit "Crucea de Război" a Franței.

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al României la Londra. După doar o săptămână, Regele i-a cerut mâna. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

Regele Mihai a fost omul care a știut să o cucereasca din prima secunda. Chiar Majestatea Sa a povestit cu zâmbetul pe buze , cum și-a întâlnit marea iubire: "L-am văzut în uniformă, fusesem și eu în armata și în loc sa fac o reverență, am pocnit călcâiele și am luat poziție de drepti. Am fost atât de oripilată după aceea încât mi-am cerut scuze și am plecat … Așa a fost prima întâlnire cu Regele Mihai. "

Regina Ana și Regele Mihai au avut cinci fiice: Margaretă, Principesa Moștenitoare a României, Custode al Coroanei României (n. 1949), Elena (n. 1950), Irina (n. 1953), Sofia (n. 1957) și Măria (n. 1964). 

Exilul Regelui Mihai și al Reginei Ana a început odată cu revenirea de la nuntă din Atena. Au locuit până la sfârșitul anului 1948 la vila Sparta, locuința Reginei-mame Elena. Din 1949, Regele Mihai și Regină Ana s-au mutat la Lausanne și apoi în Anglia, unde au locuit până în 1956. 

Pentru a-și câștiga existența, Regele și Regină au construit o fermă de pui și un mic atelier de tâmplărie. Familia Regală s-a întors în Elveția în 1956. Regele Mihai a semnat un contract cu compania aeriană "Lear Jeats and Co", la Geneva. Familia s-a mutat la Versoix, un mic oraș de pe malul lacului Léman, la câțiva kilometri de Geneva.  

Citiţi şi: 

Ce avere controlează Casa Regală a României

A murit Regina Ana