Casa Regală deţinea, în perioada interbelică, mii de hectare de terenuri agricole şi de păduri, precum şi mai multe clădiri. În 1948, toate aceste proprietăţi au fost confiscate de stat. Este vorba despre şase castele (Castelul Curtea de Argeş, Castelul Săvârşin, Castelul Bran, Castelul Mediaşul Aurit, Castelul Peleş, Castelul Măneşti), cinci palate (Palatul "Cetatea de nisip", Palatul Elisabeta, Palatul din Calea Victoriei, Palatul Cotroceni, Palatul Snagov), plus Cazarma din Curtea Palatului din Calea Victoriei, peste 15.000 ha de teren agricol, peste 137.000 ha de teren forestier, sute de vile, imobile, corpuri de clădiri urbane şi rurale, case de vânătoare şi cabane, potrivit Gandul.info.

În prezent, Casa Regală a României deţine Domeniul Regal Sinaia (Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Castelul Foişor), retrocedat în 2008, şi Domeniul Regal Săvârşin, retrocedat în 2001. Palatul Elisabeta a fost oferit ca reşedinţă oficială permanentă a Regelui Mihai, în calitate de fost şef de stat, dar nu se află în proprietatea sa. În plus, Regele Mihai I mai deţine aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane în Azuga-Predeal şi zeci de kilometri de drumuri forestiere, proprietăţi care i-au fost retrocedate.

Cel mai vârstnic nepot al Regelui Mihai este Principele Nicolae, fiul Principesei Elena a României (n. 15 noiembrie 1950) şi al profesorului doctor Robin Medforth-Mills. Nul trecut, Principele Nicolae a fost decăzut din drepturi şi eliminat de la succesiune. "Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi", a anunţat atunci un comunicat al Casei Regale.

La rândul său, Principele Nicolae a declarat: "Cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-I servesc idealurile şi principiile în alt mod".

Citiţi şi:

Cine a fost Regina Ana și care este povestea de dragoste pe care a trăit-o alături de Regele Mihai

A murit Regina Ana