1. Ce configuratie are calculatorul de la serviciu si care sunt principalele aplicatii pe care le rulezi pe acesta?
Calculatorul de la firma este un Duron la 1200 MHz cu 512 MB RAM, 2 hard disk-uri de 60 GB, CD-RW LG de 40X si o placa video GeForce 256. Principalele aplicatii pe care le utilizez la birou sunt Outlook Express, Office, Visio, si cateva programe pentru vizualizarea machetelor pentru reclamele noastre.

2. Cum arata configuratia calculatorului de acasa si pentru ce il folosesti pe acesta?
Computerul meu de acasa este un AMD Athlon XP 1700+ cu o memorie de 256 MB, un monitor TFT LG de 15 inci, CD-RW TEAC si foarte multe accesorii si periferice multimedia. Am camera web, placa de captura firewire pentru conectarea la camera video digitala, un sistem de boxe Altec Lansing ATP5 pentru sunet surround. Dupa cum v-ati dat seama, PC-ul de acasa incearca sa raspunda unei pasiuni mai vechi de-a mea si anume editarea audio/video.

3. Se intampla sa faci cu calculatorul de acasa treaba de la serviciu si viceversa? Daca da, da niste exemple concrete.
Da. Windows XP permite accesarea PC-ului de la distanta prin functia Remote Desktop. Astfel, de acasa pot folosi computerul de la birou ca si cum as fi acolo. De asemenea, obisnuiesc sa citesc e-mail-ul si de acasa. Raspunsurile de la partenerii externi pot veni in afara orelor de program, de vina fiind fusul orar. In alte cazuri am folosit PC-ul de acasa pentru transmiterea unor declaratii/prezentari audio pentru anumite posturi de radio din Romania sau editarea unor filme de prezentare pentru companie. Atunci am reusit sa imbin hobby-ul cu job-ul.

4. Ce periferice folosesti la fiecare calculator in parte: la cel de acasa si la cel de la serviciu?
Monitorul de la companie este un Sony E230, iar cel de acasa este LG TFT 566LM. Tastatura de acasa este ergonomica, scanner-ul este HP 4300, si imprimanta HP Laserjet 4L. La companie am un mouse optic foarte bun si o pereche de casti – suficient pentru nevoile mele.

5. Ce configuratie are calculatorul ideal, in opinia ta?
Calculatorul ideal este cel care foloseste interfata intr-un mod inteligent. Nu va ganditi la desktop-ul Windows-ului. Ma refer la lipsa tastaturii, comanda vocala evoluata etc. Eu visez la acel PC pe care poate sa-l foloseasca oricine indiferent de cultura, limba sau locatie.