Ultimele date oferite de INS confirmă în mod oficial dezvoltarea turismului din perspectiva încasărilor și a numărului de turiști străini care au vizitat țara noastră.

Astfel, în acest an, turiștii străini au cheltuit în România cu 120 de milioane euro în plus față de anul trecut. În medie, turistul străin care a vizitat în acest an țara noastră a cheltuit cu 50 de euro mai mult decât în urmă cu un an.

În total, turiștii străini au cheltuit aproximativ 1,1 miliarde de euro, ceea ce înseamnă încasări mai mari cu aproximativ 120 milioane de euro pentru industria românească.

Însă România are potențialul de a primi de 10 ori mai mulți turiști străini. O spune Gheorghe Fodoreanu, președinte Invitation Romania. Însă pentru ca acest lucru să se întâmple, e nevoie de câteva investiții atent direcționate.

„În primul rând, România are nevoie să-și crească oferta globală a turismului balneoclimateric, precum și ofertele în ceea ce privește litoralul și turismul montan. De asemenea, avem nevoie de evenimente locale și naționale care să fie propuse mediilor economice, culturale, sportive și politice. Spre exemplu, am putea exploata unele tematici unice în Europa precum: Castelul Bran si legenda lui Dracula, Delta Dunarii, potentialul rural al Romaniei, Transilvania si rolul Printului Charles ca ambasador turistic al Romaniei, cele 209 castele și cei 1.060 de kilometri ai fluviului Dunărea care trec pe teritoriul nostru,” a declarat Gheorghe Fodoreanu, potrivit Pe-plus.ro.