Fondul deschis de investiții KD Maximus a fost lansat în iulie 2004 și investește preponderent în acțiuni din România și Europa de Sud. La sfârșitul anului 2013, fondul KD Maximus avea active de aproape 29 milioane lei, atrase de la 724 de investitori.

„Acest transfer exprimă încrederea pe care o are Certinvest în potențialul pieței de asset management din România. De aproape 20 de ani, Certinvest crește organic, iar prin adăugarea KD Maximus la portofoliul curent de fonduri administrate, avem ocazia să ne optimizăm prezența pe piața acțiunilor. În urma transferului, Certinvest va depăși pragul de 200 de milioane de lei în administrare, prin intermediul celor 16 fonduri de investiții administrate, crescând proporția investițiilor în acțiuni preponderent românești la aproximativ 25% din totalul activelor. Fondul KD Maximus are un istoric bun, și mă bucur că interesele KD Funds și Certinvest s-au aliniat. Sper că experiența, expertiza și istoricul Certinvest, clădite din 1994 încoace vor fi primite pozitiv de către investitorii fondului KD Maximus”, declară Horia Gustă, preşedintele Comitetului Director al Certinvest.
„Prin acest demers, KD face un prim pas în explorarea potențialului cooperării între KD Funds și Certinvest. Transferul acestor active este un început, ambele companii identificând avantajul combinării economiilor de scară pe piața din România. Suntem încrezători că acest transfer va conduce la consolidarea pieței de asset management din România și va fi în beneficiul investitorilor fondului KD Maximus”, spune  Jan Pricop, CEO SAI KD Investments România S.A.

Fondul va funcționa timp de încă 30 de zile, începând cu data de 9 ianuarie 2014, conform regulilor de până în prezent, investitorii având posibilitatea de a se adresa KD Investments România sau distribuitorilor autorizați ai fondului pentru efectuarea de operațiuni. La expirarea acestor 30 de zile, Autoritatea de Supraveghere Financiară va suspenda emisiunea și răscumpărarea titlurilor de participare, până la autorizarea SAI Certinvest S.A. în calitate de administrator al fondului KD Maximus.
Certinvest a luat fiinţă în anul 1994 şi are în prezent în administrare active de aproximativ 43 milioane euro, distribuite în 15 fonduri de investiţii, dintre care nouă deschise, fiecare dintre ele orientat către alt tip de investiţii, printre care Certinvest BET Index (fond de indice-acţiuni – urmărește indicele BET), Certinvest XT Index (fond de indice-acţiuni – urmărește indicele BET-XT), Certinvest BET-FI Index (fond de indice-acţiuni – urmărește indicele BET-Fi), Certinvest Dinamic (fost Intercapital – fond diversificat dinamic).

De asemenea, administrează și șasefonduri inchise de investiţii: Certinvest Artă Românească,Certinvest Absolute Return, Certinvest Everest, Certinvest Leader, Certinvest Properties RO şi Certinvest Green. Certinvest are o cotă de piață de 36% în administrarea portofoliilor private de investiţii.