Fiind o formă de creare de conținut accesibilă oricui și cu o gamă foarte variată de nișe disponibile spre a fi abordate, vlogging-ul poate fi făcut atât ca hobby, cât și ca job.

Dacă vrei să devii vlogger sau deja ești, și crezi că videoclipurile tale ar trebui să aibă o calitate vizuală mai bună, atunci cu siguranță trebuie să știi că, pe lângă carismă, tipul de subiecte abordat, frecvența postărilor și abilitățile de editare video, calitatea camerei pe care o folosești este un aspect esențial.

Din fericire, tehnologia disponibilă pe piață este foarte generoasă cu cei dornici să înregistreze și să posteze pe internet videoclipuri la o calitate ridicată. Care sunt cele mai bune camere pe care le poți folosi pentru vlogging în 2019, în funcție de experiența pe care o ai în domeniu?

Camera video pentru vloggeri incepători

Camerele video GoPro reprezintă o soluție excelentă, dacă ești de abia la începutul experienței tale de vlogger. Capabilă să înregistreze la calitate 4K60, GoPro Hero 7 este o cameră de acțiune dotată cu sistem de stabilizare HyperSmooth, comandă vocală și posibilitate de live streaming.

Cu GoPro Hero 7, poți înregistra și în format vertical, ceea ce este foarte util atunci când destinația videoclipurilor tale este reprezentată de rețelele de socializare. Imaginile video înregistrate cu micuțul device sunt caracterizaste de o fluiditate excelentă, iar printre proprietățile camerei se numără și impermeabilitatea și durabilitatea. Comanda vocală permite folosirea camerei în regim hands-free. O poți controla prin expresii precum ‘GoPro, start recording’ sau ‘GoPro, stop recording’. Există și o aplicație mobilă, GoPro Mobile App, care permite transferul imediat al fișierelor în telefonul mobil, iar astfel vei putea să postezi instantaneu ceea ce ai înregistrat.

Din punct de vedere al bateriei, acumulatorul de care dispune acest device este de tip Li-ion și are o capacitate de 1220 mAh. Dotată și cu Wi-Fi și bluetooth, camera are o greutate de doar 116 grame. Ușor de transportat și de folosit în orice condiții, camera GoPro Hero 7 este soluția ideală pentru un vlogger care vrea să debuteze cu stil în acest domeniu.

Camera video pentru vloggeri avansați

În situația în care ai deja ceva experiență ca vlogger și vrei doar să duci la un nivel superior caltiatea videoclipurilor tale, camera Panasonic HC-V770 este o variantă foarte bună. Dispozitivul filmează Full HD 1080p, până la 120 fps, dispune de un procesor Crystal Engine, zoom optic 20x, stabilizare HYBRID OIS+, tehnologie Wi-Fi, filmare dublă și HDR.

Remarcabilă este posibilitatea camerei de a suprapune imaginile filmate cu alte imagini, surprinse prin intermediul telefonului mobil. Astfel, vei putea să surprinzi aceleași imagini din două unghiuri diferite, totul grație tehnologiei Wi-Fi și a celei de filmare dublă. Tehnologia de stabilizare optică de care dispune Panasonic HC-V770 este cea mai avansată pe care o poate pune la dispoziție Panasonic. Imaginile sunt foarte clare, indiferent de distanța de la care se filmează și de mișcările camerei în timpul procesului. Camera permite și posibilitatea filmării slow motion în Full HD, la 120 fps nativ și 240 fps interpolat. Funcția este ideală pentru scenele de acțiune, care pot fi redate la 30 sau 60 fps.

Obiectivul de care dispune camera cu o diagonală a display-ului de 7.5 cm este Panasonic 4.07 – 81,6 mm f/1.8 – f/3.6, iar filetul acestuia este de 49mm. Autonomia camerei poate ajunge până la o oră de înregistrare, în funcție de modul utilizat și de măsura în care filmarea dublă este sau nu activată. Acumulatorul este de tip Li-ion, cu o capacitate de 1940 mAh. Camerele video de la Panasonic sunt excelente pentru vlogging, iar acest model nu face excepție.  

Camera video pentru vloggeri obișnuiți cu echipamente profesionale

Dacă ești deja experimentat în domeniu și ai bune cunoștințe tehnologice, cu siguranță vei fi impresionat de camera Sony A7S MK 2 Body. Unul dintre cele mai bune device-uri de pe piață, aparatul este dotat cu tehnologie de ultimă generație. El dispune de un senzor Full frame Exnor CMOS care, în colaborare cu procesorul de imagine BIONZ X, oferă un interval de stabilitate extraordinar, ISO 50-409600. Imaginile surprinse sunt clare și foarte detaliate. SIstemul de stabilizare de care dispune Sony A7S MK este unul pe 5 axe, ceea ce permite o calitate a filmării foarte bună chiar și în condiții de iluminare slabă.

Camera are un slot dublu pentru card SD, dispune de conectivitate  Wi-Fi, cântărește 627 de grame și ieșire HDMI. Rezoluția maximă la care poate înregistra este 3840 x 2160p. Camera este ideală pentru vloggerii avansați, familiarizați cu importanța detaliilor și dispuși să investească în progresul calitativ al conținutului pe care îl oferă publicului lor.

Cele trei soluții propuse sunt ideale pentru pasionații de vlogging, dar trebuie să ții cont de nivelul la care te afli, înainte de a opta pentru una dintre ele. Prețurile diferă, la fel cum o fac și calitățile device-urilor, iar alegerea ta trebuie să fie conformă cu experiența pe care o ai.