Toată lumea îl știe pe Florin Piersic. El este unul din cei mai cunoscuți și iubiți actori români. A jucat în filme celebre și a interpretat roluri care au rămas viu în memoria publicului care îl aplaudă cu entuziasm și dragoste la fiecare apariție pe scena teatrului românesc. Rolurile sale au fost dintre cele mai variate, jucând în comedii, drame și filme istorice.

De departe cel mai cunoscut rol al său este Mărgelatu, pe care l-a interpretat în șase filme. Seria Mărgelatu este o serie de filme românești istorice de aventuri care au marcat cinematografia românească din anii 80.

În Ajun de Crăciun, îndrăgitul actor a ținut să facă o mărturire cutremurătoare. El a venit cu o rugăminte emoţionantă adresată celor din echipa de filmare, în timpul unui interviu realizat în seara de Ajun, la Antena 3. Îndrăgitul actor a cerut în mod categoric ca vorbele sale să nu fie cenzurate și să nu se taie din interviu.

„Vă rog, nu tăiaţi la montaj chiar tot din ce am povestit. Ştii de ce? Nu o să-ţi placă ce îţi spun. Pentru că nu cred că o să mai am timp să mă întâlnesc cu dumnealor, pentru că orice om, la o vârstă, se gândeşte şi ce urmează”, a spus marele actor Florin Piersic, în interviul cu Dan Negru, din seara de Ajun, de la Antena 3.

Interviu de excepție cu Florin Piersic

Interviul lui Dan Negru cu marele actor, Florin Piersic, a putut fi urmărit în Ajunul Crăciunului la Antena 3, începând cu ora 20:00. Telespectatorii au aflat mai multe detalii despre călătoria în Austria sau cea din Statele Unite. Poveştile au fost aduse dintr-un decor de poveste, tocmai din Dubai.

„Ţin minte tot. Vreau să vă spun că cu memoria stau extraordinar”, spune actorul Florin Piersic.

Dan Negru a scos la lumină poveştile incredibile din călătoriile marelui actor Florin Piersic. Aventurile acestuia, relatate cu umorul caracteristic, sunt fascinante şi prin prisma personajelor implicate în ele. Telespectatorii au putut merge împreună cu Piersic într-un voiaj de-a lungul anilor şi de-a lungul continentelor.

„Şi el stătea gol, terminase numărul și stătea uite așa gol și când a văzut cortina aia s-a întors spre mine și a spus „băi, tu ești normal” şi lumea a crezut că asta e numărul, că îl arată pe el cu zdrăngăloiul gol”, și-a amintit Piersic.

Florin Piersic se trage dintr-o familie originară din Bucovina. Tatăl său a fost medic veterinar. Actorul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (IATC, astăzi UNATC), promoția 1957. Doi ani mai târziu, a primit primul său rol, în piesa „Disciopul diavolului”, jucată pe scena Teatrului Național București.