Cazuarul este o pasăre fascinantă, care trăiește în special în Papua Noua Guinee. Păsările au o creastă cornoasă, ca un coif, prin care se deosebesc ușor de alte specii înrudite, precum struțul sau emu, notează animals.howstuffworks.com.

Cazuarii sunt listați ca animale periculoase (împreună cu aligatorii și pisicile sălbatice) în Florida din cauza riscului pe care îl prezintă. Oricine dorește să dețină un cazuar trebuie să treacă numeroase teste și să obțină un permis special de la autoritățile locale.

Cazuarii sunt considerați păsări extrem de imprevizibile şi agresive, mai ales dacă sunt rănite sau încolțite. Au intrat în Cartea Recordurilor pentru că sunt cele mai periculoase pasări din lume, capabile de atacuri cauzatoare de moarte.

cassowary

Pot avea o înălțime de până la 2 metri și pot cântări până la 60 de kilograme

Deși dimensiunea variază între cele trei specii diferite de cazuari – sudic, nordic și pitic -cazuarii pot avea o înălțime de până la 2 metri și pot cântări până la 60 de kilograme. Prin comparație, o astfel de pasăre poate fi echivalentul a șase lebede.

De ce sunt atât de periculoase

Capul cazuarului este lipsit de pene, culoarea predominantă fiind una albastră-roșiatică, iar cea a penajului este neagră. Picioarele sunt extrem de puternice, păsările fiind capabile să atingă și o viteză de 50 km/h. Picioarele lor au trei gheare mari și ascuțite, ca un pumnal, care pot cauza răni letale ale organelor interne și sângerări.

Cazuarul poate folosi aceste gheare ascuțite pentru a se apăra. Se spune chiar că astfel pot eviscera un om dintr-o singură lovitură, deși nu există dovezi.

În urmă cu doi ani, un cazuar şi-a omorât proprietarul după ce acesta a căzut la pământ, în curtea sa din Florida. Proprietarul era un crescător de păsări rare, originare din Australia şi Papua Noua Guinee. După cum a relatat presa, se pare că bărbatul a căzut şi cazuarul l-a atacat, provocându-i răni mortale.