Una dintre cele mai aglomerate străzi din Bucureşti la ora actuală este Drumul Osiei, din sectorul 6. Această stradă leagă sectorul 6 de localitatea Chiajna şi cartierul Militari Residence. Cu o lungime de 950 de metri care poate fi parcursă în mai puţin de un minut, strada este parcursă în prezent în 45 de minute. Motivul este executarea de modernizare a reţelei de canalizare. Compania Triada Prod Impex lucrează pentru Apa Nova pe această stradă, iar termenul de finalizare al lucrărilor este 31 ianuarie 2017. 

Cartierul Militari Residence are peste 5.000 de apartamente finalizate din care 51 de blocuri sunt locuite. Chiar dacă Asociaţia de Proprietari înregistrează doar 7.083 de persoane cu domiciliul în Militari Residence, numărul acestora depăşeşte 13.000, potrivit estimărilor Capital.

Chiar dacă nu ar fi limitat accesul pe strada care leagă cartierul rezidenţial de Bulevardul Iuliu  Maniu, traficul în zonă este întotdeauna infernal. O soluţie este pasajul Ciurel. 

Pasajul Ciurel, finalizat în martie 2018

Gabriela Firea a declarat în mai multe rânduri că va susține realizarea lucrărilor la pasajul Ciurel pentru a fi finalizate până în martie 2018 

"Contractul pentru acest obiectiv a fost semnat în anul 2007, termenul de finalizare a fost anul 2012. Suntem acum în 2016 și avem un nou posibil termen de finalizare a lucrării în martie 2018. Din informațiile pe care le-am primit de la reprezentanții PMB (…) stadiul lucrării, în ansamblul ei, este acum la un 12,8 — 13%. Au fost multe probleme, în primul rând cu cetățenii din această zonă, care au depus mai multe plângeri. Modelul de administrație pe care vreau să îl aduc la Primăria Generală a Capitalei este acela care presupune, înaintea începerii fiecărei lucrări de investiție, o dezbatere publică reală, o dezbatere cu cetățenii, cu locuitorii din zona unde urmează să se deschidă un șantier, tocmai pentru a preîntâmpina ce s-a întâmplat și în această situație și la alte obiective de investiții", a declarat Firea. Ea a remarcat că bucureștenii au aflat despre această lucrare când contractele erau deja semnate și că este de înțeles să aibă "o anumită neliniște și preocupare" în legătură cu proprietățile deținute.

"Acum nu se mai poate da înapoi, lucrarea o vedeți și dvs, este destul de avansată, trebuie să facem tot ce ține de noi, atât CGMB, primarul general, cât și asocierea celor cinci firme, pentru a finaliza cât mai grabnic lucrarea și pentru a nu merge cu termenul și mai departe decât ce s-a propus: martie 2018. Dar, pentru viitor, regula va fi: întâi să se dezbată public proiectul și apoi să se treacă la treabă, pentru că nimeni nu are interesul să se prelungească la nesfârșit o astfel de lucrare", a mai precizat ea.

Gabriela Firea a promis că va vizita des șantierul, pentru a constata care este stadiul lucrărilor. "Vă veți plictisi de mine, credeți-mă! Voi veni foarte des pe șantier", a spus Firea.

Reprezentanții firmelor asociate care realizează proiectul au precizat că podul propriu-zis ar urma să fie făcut până în iunie anul viitor, dar că acesta este important în ansamblul lucrării, astfel încât nodul rutier să aibă un efect asupra descongestionării traficului. Ei au menționat că problemele cele mai mari cu care se confruntă în acest moment sunt rețelele edilitare, numeroase, fără ca amplasarea lor să fie bine cunoscută, dar că în apropiere există și un sit arheologic.