Cercetătorii au aflat ce simptome COVID sunt resimţite în funcţie de vârstă! O anumită categorie e cea mai afectată, s-a descoperit în urma unui ultim studiu făcut pe marginea infectării cu noul coronavirus.  Este vorba de femeile cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani, care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta forme mai grave ale coronavirusului. Informația a fost cuprinsă analiză publicată de The Guardian. Studiul leagă vârsta de numărul de simptome resimţite de o persoană, în funcţie de vârsta acesteia.

Studiul, condus de dr. Claire Steves și prof. Tim Spector de la King’s College din Londra, a analizat datele de la 4.182 de utilizatori de aplicații COVID Symptom Study, care și-au testat în mod constant starea de sănătate și fuseseră testaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.

În general, femeile au fost de două ori mai susceptibile de a suferi simptome Covid care au durat mai mult de o lună, comparativ cu bărbații, însă doar până în jurul vârstei de 60 de ani, când nivelul lor de risc a început să devină similar.

Vârsta înaintată a fost, de asemenea, asociată cu un risc crescut de infecţie pe termen lung cu Covid, aproximativ 22% dintre persoanele de peste 70 de ani suferind timp de patru săptămâni sau mai mult, comparativ cu un procent de 10% a persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani.

Pentru femeile din grupa de vârstă 50-60 de ani, acești doi factori de risc par să se combine: au fost de opt ori mai predispuse să prezinte simptome de durată ale Covid-19, comparativ cu tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Cu toate acestea, cea mai mare diferență între bărbați și femei a fost observată în rândul grupei de vârstă 40-50 de ani, unde riscul femeilor de a dezvolta o infecţie de durată cu Covid-19 este dublu față de cel al bărbaților, spun specialiștii.