Google este compania pentru care orice tânăr ar vrea să lucreze. Compania cu sediul în Mountain View, California, primeşte în fiecare an în jur de 500.000 de C.V-uri.

Compania nu mai angajează atât de mult precum o făcea în trecut şi a eliminat mai multe facilităţi precum excursia anuală la munte,  însă, în ciuda crizei economice, consemnează venituri nete de 5,5 miliarde de dolari pe trimestru.
Google este ameninţat din ce în ce mai mult de Facebook, cea mai mare reţea socială din lume. Facebook caută să angajeze oamenii Google pentru a destabiliza gigantul online, dar şi pentru că angajaţii sunt foarte competenţi.
Pentru a împiedica plecarea oamenilor săi, Google a mărit salariile celor 23.000 de angajaţi cu 10%. Dar care sunt salariile oferite de Google?
Conform datelor site-ului specializat glassdoor.com, un inginer software Google câştigă în medie 8.000 de dolari pe lună, un  inginer software cu vechime câştigă peste 10.000 de dolari pe lună, în timp ce un începător primeşte din prima lună 6.700 de dolari.
Alte joburi Google sunt plătite după cum urmează: Online Operations Strategist – 4.800 dolari/lună, Finance Manager – 11.000 dolari/lună, Database Administrator – 7.000 dolari/lună, User Interface Designer- 7.100 dolari/lună, Technical Solutions Engineer – 8.600 dolari/lună, Market Research Analyst – 5.500 dolari/lună.
Google oferă trei locuri de muncă în Bucureşti
Google a deschis un birou în ţara noastră la începutul lunii noiembrie, birou condus de Dan Bulucea, fostul director de business şi marketing de la Microsoft România. Echipa locală este  formată în prezent doar din Bulucea, country manager şi Norbert Simionescu, account strategist, însă se va mări anul acesta la 7-8 angajaţi.
“Până la finalul lui 2011 plănuim să creştem echipa locală şi să ajungem la un numar de 7-8 angajaţi. Căutăm, în principiu, oameni de vânzări şi marketing”, declara Bulucea anul trecut la inaugurarea biroului local. Job-urile disponibile pentru piaţa românească sunt în prezent Communications and Public Affairs Associate, Industry Manager şi Product Marketing Manager.
Cei care aplică trebuie să ştie că este imperativă cunoaşterea limbii engleze, sunt necesare studiile superioare şi se cere experienţă. Interesant este faptul că la aceste joburi pot aplica şi locuitorii ţărilor vecine, aşa cum românii pot aplica la posturile Google disponibile în ţările din Europa.