Confirmarea a venit zilele trecute de la administrația Biden. Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a anunțat că Forța Spațială „are sprijinul total al administrației Biden”, scrie NationalInterest, care consideră că aceasta este „o mișcare înțeleaptă”.

Biden și-a prezentat deja prioritățile în acest sens, promițând că va aloca „investițiile necesare pentru a dota trupele noastre pentru provocările acestui secol”. Chiar dacă noul serviciu este încă la început, Forța Spațială a SUA se pliază pe principalele priorități ale administrației SUA: economia, incluziunea, schimbările climatice și conducerea globală.

Contribuțiile Forței Spațiale s-au făcut simțite și în ceea ce privește actuala pandemie globală. Pe măsură ce armata SUA a început campania de distribuire a vaccinurilor, Forța Spațială a fost cea care a asigurat coloana vertebrală pentru acest efort.

În reacția guvernamentală la pandemie, capacitățile Forței Spațiale au sprijinit acțiunile oficiale. Contribuțiile sale variază de la furnizarea de lățime de bandă suplimentară pentru a sprijini nava-spital Mercy cu o mie de paturi a Marinei americane, până la urmărirea contactelor prin sistemul GPS al Forței Spațiale.

Ea este și un motor al industriilor viitorului. Astăzi, contribuțiile serviciului sunt deja omniprezente. Constelația GPS permite o agricultură de precizie, servicii de localizare pe telefoane și mașini, sincronizarea pentru bănci și bancomate.

Se estimează că serviciile GPS administrate de Forța Spațială a SUA adaugă până la 1 miliard de dolari pe zi în beneficii economice economiei americane.

Forța Spațială este singurul serviciu militar care oferă o rentabilitate a investiției. Bugetul ei reprezintă mai puțin de o zecime din cel al Forțelor Aeriene și nici măcar două procente din bugetul Pentagonului.

De asemenea, Forța Spațială numără doar câteva mii de membri, iar bugetul său susține aproape 180.000 de locuri de muncă. Investește aproximativ 10,3 miliarde de dolari din cercetarea și dezvoltarea națională în industria spațială, de la giganți ai industriei precum SpaceX, ULA și Blue Origin până la start-up-uri mici.

Plasată sub supravegherea directă a vicepreședintelui Kamala Harris, ca șefă a Consiliului Spațial Național, Forța va fi o oglindă a diversității și progresului. Indiferent dacă provocările vin din partea Rusiei sau Iranului, FS va deține cheile verificării, avertizării și comenzii forțelor americane la mare distanță.

Noua administrație poate face mult pentru a-și pune amprenta asupra Forței Spațiale. Dar Biden ar trebui să abordeze cel mai nou serviciu militar al Americii cu o înțelegere clară a potențialului său de a servi ca forță a binelui global. Care include inclusiv combaterea schimbărilor climatice, concluzionează publicația americană.