Unii se tem să meargă pe suprafaţa transparentă a podului, dar cei mai mulţi dintre turişti îndrăznesc totuşi să-l traverseze, cu toate că au senzaţia că sunt literalmente suspendaţi în aer, scrie Agerpres.
Olandezii, în schimb, au reuşit să construiască un pod sub nivelul apei. În timpul reconstrucţiei fortului Fort De Roovere – fortificaţie care face parte dintr-un sistem menit să apere un oraş – din secolul al XVII -lea, arhitecţii s-au confruntat cu o problemă ieşită din comun. Ei au trebuit să conceapă un pod peste un şanţ care înconjoară meterezele, iar construcţia trebuia astfel proiectată încât să fie practic invizibilă.

Moses Bridge, după numele profetului Moise, în faţa căruia, conform textelor biblice, s-au retras apele Mării Roşii, a fost proiectat de biroul olandez Ro & Ad Architecten şi este situat sub nivelul apei, dând impresia că apele într-adevăr s-au retras din calea turiştilor.

Recent, dezvoltatorul american Slazer Enterprises îşi anunţase intenţia de a investi aproximativ 60 milioane de dolari în construcţia la New York a unei case de elită cu o înălţime de 108 metri, în forma unei scări de sticlă inversate.

Te-ar putea interesa și: