Preşedintele României a transmis tradiţionalul mesaj video, cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului, înregistrat la Palatul Cotroceni.

”Naşterea Domnului este o sărbătoare a miracolului vieţii şi o celebrare a bunătăţii, a compasiunii şi a generozităţii. Avem nevoie să ne reconectăm la aceste valori care ne aduc mai aproape şi ne fac mai solidari şi mai puternici. În spiritul acestor Sfinte sărbători, să avem grijă unii de alţii şi cu toţii de ţara noastră. Dacă suntem mai buni în fiecare zi, ne va fi tuturor mai bine împreună. Dragi români, oriunde v-aţi afla, vă doresc un Crăciun fericit, cu sănătate şi cu bucurii! La mulţi ani!”, a fost mesajul şefului statului.

Şi premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj românilor.

„Dragi români, vă doresc să aveţi parte de linişte şi sănătate alături de cei dragi! Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos să vă bucure sufletul şi să vă aducă belşug şi voie bună în case! Crăciun fericit!”, a fost mesajul premierului, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a scris, luni pe Facebook:

„Sărbătoarea Naşterii Domnului să vă aducă sănătate, împliniri şi bucurii alături de cei dragi’. Şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a transmis românilor urări, cu ocazia Crăciunului: „Sărbătorile de iarnă sunt prilej de bucurie, împlinire şi momente fericite alături de cei dragi. Vă adresez calde urări de sănătate, împlinire sufletească şi armonie! Crăciun fericit şi An Nou prosper!’, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook. Ministrul Apărării: 

„Vă îndemn să folosim aceste momente de tihnă pentru a reflecta la ce am lăsat în urmă și ce putem face mai bine”

Ministrul Gabriel Leş şi-a transmis mesajul alăturând o fotografie cu soţia şi cei trei copii.

„Doresc ca aceste Sărbători să vă găsească în liniște, belșug și bucurie. Sărbătoarea Nașterii Domnului poartă în casele noastre o stare de spirit ce îndeamnă la a dărui și a ne dărui celor din jur, oprindu-ne la lucrurile cu adevarat importante. Gandul meu se îndreaptă si către militarii Armatei române al căror sacrificiu reprezintă darul suprem făcut țării. Pentru militarii aflati în misiuni departe de casa, Craciunul inseamna dor. Le sunt alaturi si transmit gandurile mele bune lor si familiilor acestora. Vă îndemn să folosim aceste momente de tihnă pentru a reflecta la ce am lăsat în urmă și ce putem face mai bine. A fost un an plin de provocări, însă am trecut cu bine peste toate, ieșind mai întăriți, mai pregătiți să facem față la tot ceea ce se așterne la orizont. Anul 2018 a purtat o însemnătate aparte. Haideți așadar, în spiritul Centenarului Marii Uniri, să adăugăm ideii de unitate între români bucuria comuniunii cu Dumnezeu. Crăciun fericit !”

 

 Graţiela Gavrilescu, mesaj video pe Facebook Şi vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului, a avut un mesaj pentru români.

”Vă urez să vă bucuraţi, în acest An Centenar, mai mult decât oricând, de frumuseţea inegalabilă a Crăciunului nostru tradiţional, românesc, şi de sosirea Anului Nou, pe care vi-l doresc mai bun, mai prosper şi plin de sănătate şi noroc! La mulţi ani!”, a declarat aceasta, într-un clip în care se află lângă bradul de Crăciun.

Victor Ponta, alături de familie, în ziua de Crăciun „Crăciun Fericit tuturor, vă urez sănătate, linişte şi cât mai mult bine alături de familie şi de cei dragi!” – a transmis şi fostul premier Victor Ponta, preşedinte al partidului Pro România, care a postat pe Facebook o poză cu familia sa. Eugen Teodorovici:

„Trebuie să avem puterea de a ne desprinde, măcar pentru o clipă, de viaţa şi grijile cotidiene pentru a fi capabili să percepem cu sufletul această sfântă sărbătoare creştină”

„Trăim într-o perioadă în care evenimentele de zi cu zi se desfăşoară într-un ritm uluitor de rapid. Trebuie să avem puterea de a ne desprinde, măcar pentru o clipă, de viaţa şi grijile cotidiene pentru a fi capabili să percepem cu sufletul această sfântă sărbătoare creştină. Pentru că spiritul acestei sărbători creştine nu se poate percepe decât cu sufletul, pentru că este o sărbătoare a sufletului, o sărbătoare care ne vesteşte naşterea Mântuitorului. Vă urez ca inimile să vă fie pline de liniște şi bucurie, de mireasma cozonacului cald gătit la gura sobei, de aroma de brad şi de sunetul colindelor. Crăciun fericit!”, a fost urarea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici.