Jurnalistul Cătălin Striblea nu va mai colabora cu Gazeta Sporturilor

Jurnalistul Cătălin Striblea a anunțat pe rețelele de socializare că începând din 2024 nu va mai colabora cu Gazeta Sporturilor și că a comunicat redacției această decizie. El a evidențiat că, de-a lungul anilor, a avut onoarea să facă parte din secția de opinii a Gazetei Sporturilor, menționând că această secție a adăpostit semnături celebre și texte importante care au contribuit în mare măsură la conturarea spațiului public românesc.

Cătălin Striblea și-a exprimat recunoștința pentru faptul că a avut posibilitatea de a scrie despre sport și rolul său în societate în cadrul acestei publicații. Totuși, a subliniat că o publicație nu înseamnă doar sigla sa, ci și oamenii care o alcătuiesc, menționând că cei care l-au invitat să scrie la Gazeta Sporturilor au fost îndepărtați sau au ales să plece.

A menționat că a colaborat cu publicația și pentru că semnăturile colegilor săi de redacție erau importante pentru el.

„Din 2024 nu voi mai scrie la Gazeta Sporturilor. Am anunțat astăzi redacția despre hotărârea mea. Am visat din adolescență să pot face asta și sunt onorat că am fost găzduit în paginile sale”, a transmis acesta într-o postare pe Facebook.

Diferențele de abordare, unul dintre motivele acestei decizii

De asemenea, Cătălin Striblea a adus în discuție diferențele de abordare în ceea ce privește industria pariurilor între el și Gazeta Sporturilor, afirmând că datele publice prezentate de cei plecați arată că publicația are o perspectivă diferită în acest domeniu.

El a precizat că nu împărtășește aceeași viziune și consideră că industria pariurilor perturbă major spațiul public românesc, susținând că ar trebui reglementată mai puternic. Aceasta a fost un alt motiv pentru decizia sa de a se despărți de Gazeta Sporturilor.

„Datele publice prezentate de cei plecați arată că Gazeta are o abordare a industriei pariurilor diferită de ceea ce cred eu. Aici nu suntem pe aceeași pagină”, a mai spus jurnalistul.

Cătălin Striblea a menționat că în continuare va scrie și va vorbi despre sport pe platformele cunoscute, cum ar fi blogul său și vlogul de la Sport Extra.

„În continuare, în secția de opinii sunt oameni pe care-i respect și pe care o să-i citesc cu mare plăcere și încredere. Le doresc succes și mulțumesc pentru colegialitate. Despre sport voi scrie și voi vorbi în continuare pe mediile cunoscute: blogul meu, Vorbitorincii și vlogul de la Sport Extra”, a încheiat postarea Cătălin Striblea.

Amintim că, plecarea sa vine după ce mai multe nume importante din conducerea editorială de la GSP au fost îndepărtate toamna trecută. Printre aceștia se numără redactorul-şef Cătălin Ţepelin şi directorul editorial Cătălin Tolontan.