Casa de pensii a făcut anunțul! Vestea momentului pentru absolut toți pensionarii din România

Anunț important despre pensii. Președintelui CNPP, Daniel Baciu, a venit cu informații importante privind plata pensiilor în luna ianuarie.

El a explicat că niciun talon de pensie nu a fost tipărit sau retipărit greșit, ba dimpotrivă se află în graficul normal de plată al pensiilor către beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor prin Compania Națională Poșta Română dar și beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor în cont curent, potrivit convențiilor în vigoare.

„Cu privire la pensiile speciale acordate conform legislației în vigoare, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 226/2020, privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, ordonanță care implică neactualizarea cu rata medie a inflației pentru un număr de 4603 beneficiari, taloanele de pensie au fost tipărite la valoarea aferentă lunii decembrie.

Facem precizarea că, nici pentru aceste categorii de pensii speciale, nu există nicio întârziere cu privire la termenul de plată a lor către beneficiari”, a spus președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Verificările făcute de Raluca Turcan

De altfel, anterior, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a venit cu informații legate de acest subiect printr-un mesaj pe Facebook. Ea a anunţat că a verificat modul în care este respectat calendarul de plată a pensiilor la domiciliu aşa cum a fost stabilit cu instituţiile implicate, iar totul merge conform planului.

”Casele Judeţene de Pensii au solicitat astăzi la prima oră Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală transmiterea în regim de urgenţă către trezorerii a dispoziţiilor bugetare reprezentând plăţile de pensii pentru ianuarie 2021.

Ulterior, au fost întocmite ordinele de plată către Poşta Română şi au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite la domiciliu în ianuarie 2021. Toate aceste proceduri vor permite Companiei Naţionale Poşta Română să înceapă imediat achitarea pensiilor la domiciliu”, a scris, pe Facebook, ministrul Muncii, Raluca Turcan.