Și asta pentru că testele tradiționale de anticorpi nu sunt concepute pentru a verifica tipurile de markeri pe care vaccinul i-a luat sistemului imunitar.

Anunţul specialiştilor

„Când majoritatea oamenilor se înscriu pentru testarea anticorpilor, majoritatea laboratoarelor și furnizorilor testează în mod obișnuit anticorpi IgM si IgG anti-Nucleocapsida”, a explicat Luis Ostrosky, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Texas. „Problema cu ele este că nu sunt anticorpi care ar fi creați de vaccin, ci doar prin infecția naturală”, explică el.

Experții afirmă că este dificil că cineva să știe cu certitudine care este răspunsul corpului său la vaccin. „Majoritatea oamenilor nici nu ar trebui să se îngrijoreze de acest lucru”, a declarat Akiko Iwasaki, Imunolog la Universitatea Yale.

Specialiștii consideră că rezultatele testului nu pot fi atât de concludente pe cât am vrea. Quest Diagnostics, unul dintre producătorii pentru un test de anticorpi COVID autorizați de FDA (FDA), spune că testul său poate detecta anticorpi dintr-o infecție anterioară, dar rezultatele post-vaccinare nu sunt certe.

„Rezultatele pozitive pot apărea după o vaccinare COVID-19, dar nu se știe încă semnificația clinică și nici nu se știe cât de bun este acest test la detectarea anticorpilor la cei care au fost vaccinați”, susține compania.