S-a aflat care e situația de la granița cu România. Poliția de frontieră a făcut anunțul momentului. Este vorba de situaţia traficului la graniţa de vest, în ultimele 24 de ore

Astfel, în data 08.01.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control peste 76.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 25.800 mijloace de transport (dintre care 10.000 de automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 31.700 persoane cu 12.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 44.300 persoane cu 13.700 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 32.900 de persoane şi 14.200 de mijloace de transport (5.700 automarfare), din care pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 23.500 de persoane cu 9.000 mijloace de transport.În ultimele 24 de ore, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost PTF Nădlac II, judeţul Arad (cu peste 7.700 de persoane care au trecut frontiera, din care aproximativ 4.000 pe sensul de ieşire şi aproximativ 3.600 de mijloace de transport) şi PTF Petea, judeţul Satu Mare (pe aici au trecut peste 7.600 persoane, din care 6.500 pe sensul de ieşire şi aproximativ 2.300 de mijloace de transport).

Ca urmare a faptul ca sărbătorile de iarna s-au încheiat şi mulţi cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei, unde au reşedinţa, în prezent, pe sensul de ieşire din ţară, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară, se constată o creştere a numărului de persoane care s-au prezentat la control.

Pe unde se poate trece mai ușor frontiera

Se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria. Măsura este necesară pentru a se evite apariţia aglomerărilor:

– pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula

– pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

– pe raza jud. SatuMare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 27 fapte ilegale (21 infracţiuni şi 6 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 10.600 lei;

– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 3.300 lei.

– nu s-a permis intrarea în ţară a 62 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 9 cetăţeni români din diferite motive legale.