Pensionarii din România au primit o informaţie foarte importantă legată de livrarea pensiilor în prima lună din acest an. Astfel, potrivit oficialilor Poştei Române, livrarea pensiilor va fi decalată pentru că banii vor intra în conturile companiei de stat abia începând de marţi, 7 ianuarie, “aşa cum se întâmplă la fiecare început de an”. Pensionarii se pot aşteptă să primească banii în perioada 10 – 20 ianuarie.

“Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ trei zile”, precizează Compania Naţională Poşta Română într-un comunicat.

Poşta Română va lucra la capacitate maximă

Horia Georgescu, directorul general al Poştei, dă asigurări că instituţia va lucra la capacitate maximă pentru a livra toate pensiile şi recomandă românilor să nu “aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformări premeditate”.

“În ianuarie ne aflăm într-o situaţie specială, ca urmare a închiderii de an din instituţiile statului. Acum, la început de an, lucrurile încep să se aşeze şi să fie alimentate de energia caracteristică acestei perioade. Poşta Română va lucra la capacitate maximă începând cu data de 6 ianuarie. Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună. Fiecare român trebuie să aibă încredere în această companie, fără să aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformări premeditate”, a declarat directorul general al Poştei Române.