Ouăle vegane au fost obținute în laboratoarele Școlii de Biologie Industrială de la Paris.

În ceea ce privește lista ingredientelor folosite, în prezent aceasta nu a fost dată publicității.

„Lista ingredientelor încă nu este finalizată și va fi dată publicității în lunile care urmează. Investigațiile pe care le-am facut s-au bazat în principal pe legume. Problema pe care o avem acum âine de stabilirea raportului dintre ingrediente pentru a obține formula corectă”, au transmis cercetătoarele, potrivit euronews.com

 

Când vor apărea pe piață ouăle vegane?

Philippine Souleres si Sheryline Thavisouk au declarat că ouăle vegane vor fi scoase pe piață în momentul în care vor fi finalizate testele care trebuie să stabilească în ce masură sunt viabile din punct de vedere nutritiv.

„Scopul nostru este ca produsele să fie disponibile înainte să ajungem la jumătatea anului 2020″, au povestit cele două

Se pare că noile ouă vegane ar putea fi gătite în același mod precum ouăle de găina, aceasta fiind și principala provocare pentru ele, din moment ce ouăle de găina au atât de multe utilizări în bucătărie.

„Se va putea face o omletă sau vor putea să fie folosite ca materie primă la gătit. În ceea ce privește bătutul albușului, acesta este un aspect care ne pune probleme pentru moment, dar avem de gând să gasim un mod prin care să ne ridicăm la înălțimea provocării”, au adăugat cele două.

 

Cum vor arăta ouăle vegane?

Modul în care va fi realizată coaja acestor ouă încă nu a fost stabilit, însă cercetătoarele intenționează să stabilească o metodă de a obține o coajă ecologică.

Proiectul  final este ca noile ouă vegetariene să fie produse în masă pentru a putea fi comercializate în supermarketuri.

În ceea ce privește conținutul de grăsimi și proteine, acesta va fi mai scăzut, cu aproximativ 10%.

Inventatoarele se laudă cu faptul că ouălele vegane pe care le pregatesc vor avea arome mai subtile.