Oficiul National al Burselor de Studii in Strainatate aduce la cunostinta tuturor celor interesati urmatoarea oferta de burse pentru anul universitar 2003-2004:
Fundatia „Alexander S. Onassis” din Atena a lansat al IX-lea Program Onassis de burse pentru anul universitar 2003-2004. Programul se adreseaza membrilor Academiei Romane, cadrelor didactice universitare, cercetatorilor cu doctorat, artistilor, translatorilor de limba greaca, profesorilor de limba greaca, absolventilor de studii universitare sau doctoranzilor. Domeniile de cercetare sunt urmatoarele: stiinte umaniste, stiinte politice, drept, economie, arhitectura si arte.
Conditiile de participare si limita de varsta pe categorii de candidati pot fi obtinute accesand urmatoarea adresa: http://www.onassis.gr.
Termenul limita de depunere a dosarelor de candidatura: 31.01.2003, la adresa – ALEXANDER S. ONASSIS PUBLIC BENEFIT FOUNDATION, 7 Aeschinou Street, 105 58 Plaka, Athens, Greece,

fax: 0030 210 3713013
e-mail: [email protected]
web page: http://www.onassis.gr.

Conferinta pentru studenti: „Black Sea Cooperation”, Odessa, Ucraina
Nu exista nici o taxa de participare. Perioada de desfasurare: 1-3 mai 2003
Deadline:1 aprilie, 2002
Sunt invitati sa se inscrie studentii care sunt interesati de problema cooperarii din zona Marii Negre. Conferinta se va desfasura in limba engleza. Manifestarea este organizata de Institutul de stiinte Sociale de la „Odessa National University”. Scopul conferintei este de a reuni tineri specialisti din tari diferite care sunt interesati de dezvoltarea acestei regiuni si doresc sa discute asupra eventualelor posibilitati de colaborare intre statele din zona Marii Negre. De asemenea, se doreste stabilirea de contacte intre universitati si centre de cercetare stiintifica, inclusiv publicarea de articole pe anumite teme de interes. In cadrul conferintei, sunt planificate urmatoarele ateliere de lucru:
1. Un sistem de securitate comun in zona Marii Negre
2. Cooperare economica in zona Marii Negre
Participanti eligibili: de preferinta studenti. Procesul de inscriere pentru participare se va desfasura in doua etape:
1. Candidatii trebuie sa se inregistreze online pentru una din cele doua sectiuni. Acceptarea acestora va fi confirmata de catre organizatori. Termen limita: 1 aprilie.
2. Candidatii trebuie sa scrie un scurt eseu care sa trateze temele ce vor fi dezbatute in cadrul conferintei. Termen limita: 15 aprilie.
Organizatorii ofera cazare si masa, plus un tur al orasului.
Informatii: http://bscrap.by.ru

Program in domeniul drepturilor omului, in Suedia
Institutul pentru drepturile omului si legislatie in domeniu „Raoul Wallenberg” va organiza un program de training in perioada 5-28 mai 2003 in Lund, Suedia.
Programul este finantat de Agentia Suedeza pentru Cooperare si Dezvoltare (SIDA).
Subiectele abordate vor include o analiza a sistemului international pentru promovarea si protejarea drepturilor omului. Se va acorda o atentie speciala problemelor din zona balcanica si est-europeana. Limba de desfasurare este engleza, de aceea se cere un nivel avansat de cunoastere a acesteia. Toate costurile, inclusiv cele de cazare si transport, sunt suportate de organizatori. Informatii suplimentare: www.rwi.lu.se. Termen limita de inscriere: 3 martie 2003. Pentru alte informatii, nu ezitati sa-l contactati pe Mikael Ohlsson (tel: +46 46 222 12 28, e-mail: [email protected]) de la institutul Raoul Wallenberg.