Starea de de urgență epidemică va continua în Bulgaria și în septembrie. Ministrul bulgar al sănătății, Kostadin Anghelov, a anunțat, ieri, la Varna, că la următoarea ședință a Guvernului Bulgariei va propune o prelungire până la sfârșitul lunii viitoare.

Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil miercuri, la ședința obișnuită de guvern.
Anghelov a precizat însă că nu sunt prevăzute noi restricții pentru cetățeni, dacă numărul de cazuri de coronavis rămâne la nivelurile actuale.

Nu sunt clare măsurile pentru școli

El a descris drept „o minciună urâtă” informațiile despre reinstituirea punctelor de control în orașe. Potrivit lui Anghelov, numărul de cazuri a scăzut în ultimele două săptămâni, față de lunile anterioare.

Măsurile generale care se vor aplica în școli nu sunt clare încă. Raportul pe acest subiect al grupului de lucru de experți este în prezent la inspectorii din sănătate, informează segabg.com.

Special pentru regiunea Varna, Anghelov a spus că, dacă este necesar, spitalul din Devnia și unitatea medicală privată Eurohospital vor accepta pacienți.

Date statistice

99 de persoane au fost infectate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, iar 18 pacienți au murit – cel mai mare număr într-o zi de la începutul crizei, potrivit Portalului informațional unic.

Luni nu au existat victime și au fost cu 39 de persoane mai puțin infectate. În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 3.588 de teste PCR, comparativ cu 2.288 înainte de această dată.

Vârful anterior al deceselor din cauză de COVID-19 în Bulgaria a fost, la data de 4 august, de 16 decese. Acest lucru se datorează de obicei raportării deceselor în prima zi a săptămânii.

Numărul total de victime de la începutul lunii august este de 189, comparativ cu 151 în iulie.

Bulgaria, devansată doar de România

Deși ocupă deja locul 14 în Europa în ceea ce privește populația infectată la 100.000 de locuitori, Bulgaria rămâne pe locul doi în ceea ce privește mortalitatea, fiind devansată doar de România.

Astfel, numărul total de persoane infectate în Bulgaria este 15.386, iar 4.326 de cazuri sunt active. 159 e numărul noilor tratați, astfel numărul acestora se ridică șa 10.497. Numărul de decese în care a fost confirmat noul coronavirus s-a ridicat la 563. 714 pacienți au fost spitalizați pentru infecție cu coronavirus.

Pacienții de terapie intensivă au scăzut de la 74 la 65.

Distribuția pe regiuni la adresa actuală a persoanelor este următoarea: Blagoevgrad – 7; Burgas – 4; Varna – 5; Veliko Târnovo – 1; Dobrici – 11; Kiustendil – 1; Loveci – 1; Montana – 2; Pazardzhik – 6; Pleven – 1; Plovdiv – 9; Razgrad – 1; Ruse – 3; Smolian – 2; Regiunea Sofia – 1; Sofia (oraș) – 19; Stara Zagora – 8; Haskovo – 4; Iambol – 11.