Astfel, acțiunile Oil Terminal au închis cu o variație de 14,98%, cele ale Oltchim cu 14,97%, iar la Rompetrol a fost o creștere de 14,96%.

De asemenea, ROMPETROL RAFINARE S.A.a înregistrat o creștere de 14, 96%.

Două ordine uriaşe de cumpărare de acţiuni Oltchim, în valoare cumulată de peste 100 milioane lei, au fost lansate temporar în piaţă în debutul şedinţei de vineri, în momentul când cotaţia creştea pentru a treia şedinţă consecutiv cu maximul permis. Brokerii cred că mai degrabă este semnalul unei „descărcări”, întrucât dacă cineva voia cu adevărat să cumpere, rămânea în piaţă măcar parţial.

La începutul săptămânii trecute părea că s-a spart bula de creşteri „nebuneşti” pentru Oltchim, când acţiunile au scăzut cu maximul permis şi au rămas fără cumpărători.
Pe piaţa principală a BVB – Regular – au fost realizate tranzacţii cu acţiunile emise de 60 de companii, din care 34 au înregistrat aprecieri ale cotaţiilor, iar 19 au scăzut.

Valoarea tranzacţiilor la BVB s-a cifrat la 12,69 milioane de euro (52,47 milioane de lei), iar pe RASDAQ la 69.847 euro.

Indicele BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a înregistrat o scădere de 0,04 procente, indicele blue-chip extins BET-XT al celor mai lichide 25 de companii s-a majorat cu 0,38%, iar indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi a consemnat o depreciere de 1,96%.

Cele mai lichide titluri au fost Fondul Proprietatea, cu tranzacţii de 28,76 milioane de lei şi BRD – 3,51 milioane lei.