Deputatul USR Claudiu Năsui a lansat luni un atac dur împotriva bugetului pentru 2020, propus de guvernarea liberală, pe care îl caracterizează ca fiind iresponsabil.

Comparație inedită

Pentru a simplifica demonstrația adusă în sprijinul afirmațiilor sale, Năsui compara bugetul de stat cu bugetul unei familii obișnuite. El acuză Guvernul că, în loc să scadă cheltuielile bugetare în 2020, în condițiile penuriei financiare, a acționat contrar, majorându-le.

”Ca să înțelegem problema cu care ne confruntăm, hai să o simplificăm puțin. Să nu mai vorbim despre bugetul statului, ci despre bugetul unei familii. O familie din România.

Dacă tăiem 7 cifre la toate datele bugetare, avem aproximativ bugetul unei familii române.

Hai să vedem cum ar fi dacă o familie s-ar comporta financiar precum statul român”, a scris deputatul USR luni pe Facebook.

Datoria crește

”Familia ar avea venituri de 36.000 lei pe an (3.000 lei pe lună) și cheltuieli peste posibilități de 40.000 lei pe an (3.300 lei pe lună).

Pe lângă asta, familia are deja un credit ipotecar la bancă de 36.500 lei, pe care trebuie să-l ramburseze.

Dar ce să vezi: nu doar că nu scade datoria, crește.

De ce? Pentru că familia nu poate cheltui mai mulți bani decât are. Și dacă nu are, face un nou credit de nevoi personale”, a continuat Năsui.

Dovadă de iresponsabilitate

”Mai adaugă la datorie. O lasă pentru copilași.

Ce am spune despre o astfel de familie? Este responsabilă?

Dar dacă am afla și că, în loc să mai reducă cheltuielile, tocmai le-a mai crescut încă o tură cu 2.794 de lei față de anul trecut? Ce am mai spune?”, întreabă el retoric.

Datorii lăsate pentru copii

”Am spune că nu o prea interesează viitorul și că va lăsa multe datorii copiilor. Cam așa e și bugetul statului român.

Știți care e partea tristă? Că cifrele acestea nu sunt cele de anul trecut, ci cele pentru 2020”, a concluzionat Claudiu Năsui.