Ludovic Orban s-a izolat după ce a intrat în contact cu senatorul Virgil Chițac, depistat pozitiv. Cu toate acestea, premierul și membrii Guvernului nu sunt infectați cu coronavirus. Autoritățile au anunțat că testele privind COVID-19, efectuate pentru a doua oară, au ieșit negative. După ce și al doilea test a ieșit negativ, premierul Orban va putea ieși perioada de izolare pe care a efectuat-o la Vila Lac 1.

Anunţul autorităţilor

„Premierul Ludovic Orban, precum și membri ai Guvernului, au primit rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19), acesta fiind unul negativ. În urma acestui rezultat negativ, premierul a epuizat regimul de izolare de 14 zile și își va relua activitatea curentă la Palatul Victoria. În același sens vor proceda și ceilalți membri ai Guvernului care s-au aflat în perioada de izolare”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică în cursul dimineţii de marţi.

Premierul a făcut primul test în data de 13 martie, după ce a venit în contact cu senatorul Vergil Chiţac, în cadrul reuniunii Biroului Politic Naţional al PNL din 9 martie, relatează Agerpres. Testul din 13 martie a avut rezultat negativ.