Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de promulgare a actului normativ care modifică şi completează Legea societăţilor comerciale nr. 31/1990.

Legea care tocmai a fost prmulgată prevede că la autentificarea actului constitutiv în cazurile prevăzute  sau, după caz, la darea de dată certă a acestuia se va prezenta dovada eliberată de oficiul Registrului comerţului privind disponibilitatea şi rezervarea firmei.

”La înmatricularea societăţii şi la schimbarea sediului social se va prezenta la sediul oficiului Registrului comerţului documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social înregistrat la organul fiscal din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în a cărui circumscripţie se situează imobilul cu destinaţie de sediu social”, prevede legea.

Mai mult, noua lege mai prevede că „avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă, prevăzut de Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, cu modificările ulterioare, nu este necesar atunci când administratorul sau, după caz, administratorii declară pe propria răspundere faptul că la sediul social nu se desfăşoară activitate”.

Trebuie specificat faptul că Guvernul va revizui normele metodologice de aplicare a prezentelor modificări în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii.

Tot astăzi, Iohannis a mai semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ.

SURSA FOTO: INQUAM/George Călin

UPDATE: Claudiu Năsui a avut o primă reacție, pe Facebook.

Vești bune!

Președintele a promulgat, în sfârșit, legea USR de debirocratizare a înființării de firme noi. După ce PNL a întârziat legea cu peste jumătate de an, românii vor întreprinde mai ușor!

Este o veste incredibilă pentru actualii și viitori întreprinzători din România!