Surse din cadrul coaliţiei de guvernare au declarat pentru CAPITAL că Sorin Grindeanu nu va fi înlocuit, deşi în ultimele zile au existat mai multe zvonuri referitoare la acest subiect.

Printre ministerele la care coaliţia de guvernare vrea să facă schimbări sunt: Sănătatea, Finanţele, Mediul de Afaceri, Comunicaţii şi Apărare.

Astfel, miniştrii care ar putea fi remanianâi sunt: Viorel Ştefan, Florian Bodog, Alexandru Petrescu, Augustin Jianu şi Gabriel Leş.

Dragnea: „Oricine e calm în aceste zile e un om deştept”

Întrebat de jurnalişti dacă se aşteaptă ca premierul Sorin Grindeanu să „facă un pas în spate” în condiţiile în care CExN al PSD i-ar retrage sprijinul politic sau dacă, în caz contrar, se poate ajunge la depunerea unei moţiuni de cenzură, Liviu Dragnea a răspuns că nu crede că premierul Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile, potrivit cotidianului Gândul.

„Eu l-am respectat foarte mult pe primul-ministru Radu Vasile, dar nu cred că Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile. Nu cred că se va ajunge acolo. Dar, repet, nu ştiu dacă se va propune lucrul ăsta. Oricine e calm în aceste zile e un om deştept. Cine e foarte agitat, greşeşte”, a subliniat Dragnea, citat de Mediafax.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Grindeanu nu va dori să îşi dea demisia după o eventuală retragere a sprijinului politic, Dragnea a răspuns, tracasat: „Nici nu am văzut unde e soba, nici nu vedem unde e drobul de sare şi vorbim de drobul de sare de câteva zile… Ce naiba?”.

Dragnea a spus că nu ştie la acest moment dacă este nevoie să fie schimbat Guvernul Grindeanu în integralitate, dar a arătat că el nu vrea să se ajungă la această variantă. „Încă nu ştiu (dacă e nevoie să fie schimbat Guvernul în urma evaluării, n.r.) Încă nu ştiu la ora asta. Mâine o să vedem. Eu vreau să nu ajungem la această soluţie pentru că în continuare aş vrea să evităm această variantă. (…) Dacă o să ajungem la concluzia că nu avem altă variantă, o să o propunem şi pe asta. Dar eu nu vreau să ajungem acolo”, a spus Dragnea. Premierul Radu Vasile a refuzat să îşi depună demisia, în 1999. După ce mai mulţi miniştri şi-au dat demisia, iar PNŢCD i-a retras sprijinul politic, preşedintele Emil Constantinescu l-a revocat din funcţia de premier şi l-a numit interimar pe ministrul Muncii, Alexandru Atanasiu.