Pe baza unor documente remise de Goldman Sachs către Securities and Exchange Commission, Bloomberg susţine că Blankfein ar urma să primească în luna ianuarie 2011 un bonus în valoare de aproximativ 24,3 milioane de dolari, pe baza preţului înregistrat de acţiunile Goldman Sachs la închiderea şedinţei din data de 14 decembrie. La rândul său, preşedintele Gary D. Cohn ar urma să primească şi el un bonus în valoare de aproximativ 24 milioane de dolari.

Aceste plăţi, echivalente cu o parte din bonusurile în valoare de 67,9 milioane de dolari plătite lui Blankfein şi cele 66,9 milioane de dolari plătite lui Gary D. Cohn pentru 2007, reflectă o scădere cu aproximativ 24 de procente a valorii acţiunilor Goldman Sachs, de la nivelul de 218,86 dolari pe acţiune înregistrat în momentul acordării bonusurilor pe 2007.

La un an însă după ce bonusurile pe 2007 au fost aprobate, Goldman Sachs a împrumutat 10 miliarde de dolari de la guvernul american, s-a transformat într-o bancă comercială, iar anul acesta a plătit 550 milioane de dolari pentru a scăpa de acuzaţiile de fraudă legate de o serie de obligaţiuni ipotecare pe care compania le-a vândut în 2007.

În condiţiile în care criza financiară din 2008 a condus la prăbuşirea unor competitori precum Lehman Brothers Holdings şi a obligat guvernele să acorde un sprijin fără precedent instituţiilor financiare, organismele de reglementare au încurajat băncile să-şi recompenseze angajaţii de top cu acţiuni şi să recupereze bonusurile în cazul unor strategii de trading care s-au dovedit neinspirate. Blankfein şi Cohn, care în 2007 au primit recompense în bani gheaţă în valoare de 27 de milioane şi respectiv 26,6 milioane dolari, nu au primit niciun fel de bonsuri în 2008 iar în 2009 au beneficiat doar de un număr limitat de acţiuni.

În primele nouă luni ale acestui an, Goldman Sachs a pus deoparte 13,1 milioane de dolari pentru recompensarea angajaţilor, comparativ cu 16,1 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut.