Dan Voiculescu vrea să dea o mega lovitură în politică. Acțiunile acestuia irită maxim PSD, iar Marcel Ciolacu ar fi în culmea furiei. Asta pentru că prin planu l său, Voiculescu lovește inclusiv în social-democrați.

Mai exact, PPUSL, partid controlat de Dan Voiculescu, fnegociază intens în aceste zile cu mai mulți politicieni, în special cu PSD. El vrea să reușească să înființeze propriul grup parlamentar în sesiunea care începe pe data de 1 septembrie. Marea problemă în această ecuație este numărul insuficient de parlamentari.

Potrivit unor surse citate de G4media, Voiculescu controlează în prezent doar cinci parlamentari intrați în Parlament pe listele PSD. Este vorba de Grațiela Gavrilescu, Steluța Cătăniciu, Alfred Laurențiu Mihai, Vlad Popescu (băiatul lui Piedone) și Ana Loredana Predescu. Pentru a-și forma propriul grup parlamentar, Voiculescu are nevoie de 17 parlamentari (7 senatori și 10 deputați), deci încă 12 oameni.

Relații tensionate cu PSD

Potrivit unor surse, Voiculescu și PPUSL se bazează pe cei nemulțumiți din PNL, AUR sau chiar din PSD. Cei cinci parlamentari intrați pe listele PSD au anunțat la începutul anului înființarea grupării parlamentare umaniste social-liberale și că vor activa ca independenți.

Negocierile ar fi tensionat relațiile cu PSD și cu Marcel Ciolacu. PSD-ul condus de Marcel Ciolacu a refuzat anul trecut să mai joace rolul de remorcher politic pentru partidul lui Voiculescu, așa cum a făcut în ultimele două decenii, când a făcut alianță cu formațiunea fondatorului Antenelor, indiferent de numele cum s-a numit aceasta de-a lungul timpului ( PUR, PC, PPUSL).

Totuși, Ciolacu a oferit mai multe locuri eligibile pentru câțiva candidați ai lui Dan Voiculescu, care au decis la începutul anului să își formeze această grupare independentă, care însă nu are personalitate juridică și nu este recunoscută ca atare de regulamentele parlamentare.

Pentru a putea conta în Parlament, gruparea controlată de Voiculescu trebuie să se înregistreze oficial ca grup parlamentar format din 10 deputați și 7 senatori.