Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, marți seară, pentru a decide ce se va întâmpla după eșecul de la alegerile prezidențiale. Deși Gabriela Firea a declarat că echipa trebuie să rămână unită, lucrurile au luat-o razna.

„În primul rând, trebuie să avem grijă ca, după şedinţa din această seară, echipa noastră să rămână unită, partidul să nu aibă de suferit mai mult decât a avut, deja, de suferit în aceste alegeri, să nu ne împărţim în două sau trei echipe. Cred că ar fi foarte rău pentru noi, pentru că ne-ar fragiliza echipa noastră, care trebuie să rămână unită nu doar atunci când am fost la guvernare, deci la bine, ci şi acum, în opoziţie. Trebuie să rămânem uniţi şi trebuie să ne reformăm, dar o reformă reală, adevărată, aşa cum ne-o cer atât votanţii noştri”, a afirmat Gabriela Firea, întrebată dacă Viorica Dăncilă şi întreaga conducere a partidului ar trebui să-şi dea demisia după scorul înregistrat la alegerile prezidenţiale.

Întrebată ce va face dacă i se va cere să-şi dea demisia din funcţia de vicepreşedinte, ea a spus: „Am auzit şi această şcoală de gândire, că în cazul în care actuala conducere aleasă în congres nu îşi va înainta demisia, nu va depune mandatul la începutul Comitetului Executiv, ar exista probabilitatea ca un coleg al nostru să propună încetarea mandatului Biroului Permanent prin demisia vicepreşedinţilor în bloc”.