Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va decide luni dacă admite cererea DNA de prelungire a mandatului de arestare preventivă în cazul lui Bogdan Olteanu, scrie Agerpres.

ÎCCJ a amânat vineri discutarea prelungirii arestării, la cererea avocatului lui Olteanu.

'S-a acordat un termen în vederea pregătirii apărării şi a depunerii unor înscrisuri. (…) Noi dorim să venim cu nişte răspunsuri, cu nişte contraargumente', declara atunci avocatul Constantin Durgheu.

El a infirmat informaţiile din mass-media potrivit cărora ar lucra la o listă cu politicieni pe care să îi propună ca martori. 'Vă dezamăgesc profund. Nu lucrez la nicio listă cu politicieni', a spus Durgheu.

ÎCCJ a decis definitiv, pe 12 august, ca fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Instanţa supremă a admis o contestaţie a DNA şi a desfiinţat decizia luată de un alt complet de judecată în data de 29 iulie care dispusese arest la domiciliu, hotărând ca Olteanu să fie arestat preventiv, însă pentru o perioadă mai scurtă de timp, de 16 zile.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.