Primul-ministru Emil Boc l-a criticat, joi seară, pe fostul ministru al Economiei şi Finanţelor, liberalul Varujan Vosganian, pentru faptul că ar fi provocat deficite economice prin majorarea artificială a salariilor şi pensiilor în anul 2008.

„Nu pot să spun că nu sunt extrem de deranjat să-l văd pe domnul Vosganian dându-ne lecţii de economie, astăzi, în timp ce dumnealui este groparul crizei economice româneşti în materia deficitelor structurale. A fost acela care a validat, prin semnătura lui, dezechilibrele structurale de la salarii şi pensii, ştiind că pentru anii viitori nu vor fi resurse financiare să plătească la acelaşi nivel salariile şi pensiile”, a afirmat Emil Boc, la TVR 1.

Şeful Executivului a susţinut că Vosganian a majorat salariile şi pensiile doar pentru a satisface interesul electoral al social-democraţilor şi liberalilor, în contextul alegerilor parlamentare din 2008.

„A acceptat dublarea sau triplarea lor uneori doar pentru a satisface interesele electorale ale PNL şi PSD din 2008”, a mai spus Emil Boc despre senatorul liberal.

SURSA: Agerpres