“În privinţa Codului Muncii, ceea ce am prezentat colegilor a fost faptul că încă de la începutul actului de guvernare, prin proiecte am susţinut munca şi corectitudinea. Amintiti-vă de legea pensiilor. În privinţa încurajării muncii, avem de modificat Codul Muncii şi legilaţia muncii pentru a facilita ocuparea unui loc de muncă. Azi multe reglementări sunt o frână în ocuparea unui loc de muncă”, a spus premierul Emil Boc la ieşirea de la discuţii.
El a arătat că legislaţia trebuie modificată pentru este învechită şi contextul s-a schimbat. “Codul Muncii este din 2003 şi între timp am intrat în UE şi a venit criza, care ne-a arătat că avem nevoie de mai multă flexibilitate. Trebuie să avem curajul să promovăm acest proiect”, a mai arătat Boc.

El a pledat pentru contract individual de muncă pe termen determinat de trei ani, dar şi pentru perioada de probă de 90 zile, în loc de 30 zile, cum este în prezent pentru ca "angajatorul să aibă timp să evalueze performanţele viitorului salariat".
“Prin acest proiect de modificare a Codului Muncii punem accent pe performanţă. Acum legea te apără dacă eşti sărac, nu dacă munceşti bine. În viitor, legea te va apăra dacă munceşti, ai performanţă şi îţi respecţi angajamentele din contract şi nu pentru că eşti sărac. În contract se stabilesc criteriile de performanţă şi modul cum eşti evaluat. Când intervin concedierile intervin performanţele şi nu criteriile sociale”, a precizat Boc.